Падіння ракети в Польщі: що відомо на цю хвилину. ФОТО. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Падіння ракети в Польщі: що відомо на цю хвилину. ФОТО. ВІДЕО
image
Наш Інсайдер / 16.11.2022 / 0 Коментарів

Ракета, що впала на території Польщі, могла бути випущена українською ППО.  Навіть якщо ракета від нашої ППО, всі розуміють, що цього б не сталося, якби росія нас не обстрілювала. Чекаємо результатів розслідування.

Про це пише Associated Press з посиланням на американських високопосадовців. Цікаво, що раніше чиновник із США заявив, що ракети рф таки перетнули кордон Польщі. 

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Польщі Анджеєм Дудою. «Обмінялися наявною інформацією, з'ясовуємо факти», - повідомив він.

"Російські ракети влучили в польське с.Пшеводов прямо біля лінії електропередач, яка з’єднує ЄС з Україною, поблизу Добротвірської електростанції в Україні, важливого енергетичного вузла". Написав у Twitter Sergej Sumlenny.

Поляки у соцмережах відзначають, що поруч з місцем падіння ракети розташовані населенні пункти з назвами "Майдан" і "Америка". Моляв, можливо, росіяни хотіли влучити в них.

Польські ЗМІ повідомляють, що дві ракети впали на території Польщі: є загиблі

Користувач Twitter Jarosław Wolski опублікував фото наслідків падіння ракети в районі села Пжеводув.

“Ситуація серйозна. Насправді «щось» впало на Пшеводів у Грубешівському повіті. 2 особи загинули», - написав користувач.

Також стало відомо, що прем'єр-міністр Польщі за погодженням із президентом скликав термінову нараду у Бюро національної безпеки.

Згодом повідомили, що літак НАТО відстежив ракету. Дані передані Варшаві та НАТО, але хто запустив її, поки не повідомляється, – CNN.

А президент США Джо Байден після екстреної зустрічі зі світовими лідерами на Балі заявив: малоймовірно, що ракета була випущена з росії. Є попередня інформація, яка спростовує це припущення.

На фоні інциденту голова МВС України Кулеба закликав Альянс надати нам винищувачі F-15 і F-16 разом із ППО. І підкреслив, що сьогодні захищати небо України – це захищати НАТО.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *