«Patriot» може повністю «закрити небо» над Волинню та Львівщиною», - Кузан

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Patriot» може повністю «закрити небо» над Волинню та Львівщиною», - Кузан
image
Іра Поліщук / 26.11.2022 / 0 Коментарів

Голова українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан впевнений, що система ППО «Patriot» найкраща серед подібних. Так, на телеканалі  «Київ» він прокоментував передачу цих систем Україні від Польщі.

Нагадаємо, що НАТО надає Україні системи протиповітряної оборони, але якщо йдеться про конкретні системи, то це має бути насамперед рішення національних урядів.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції перед зустріччю міністрів закордонних справ країн НАТО.

«Я вітаю німецьку пропозицію зміцнити протиповітряну оборону Польщі шляхом розміщення батарей Patriot в Польщі після трагічного інциденту минулого тижня, який забрав життя двох людей... Крім того, ми надали системи протиповітряної оборони Україні, в тому числі сучасні системи» - зазначив він.

Столтенберг пообіцяв, що на зустрічі, яка пройде наступного тижня, він буде переконувати союзників по НАТО збільшувати підтримку України та надання систем ППО буде тільки одним з пунктів. Однак конкретні рішення щодо конкретних систем ППО залишаються рішеннями національних урядів, а не всього НАТО.

При цьому вже після виступу Столтенберга представник кабінету міністрів Німеччини Крістіан Хоффман сказав ЗМІ, що пропозиція Польщі про постачання ЗРК Patriot в Україну взято до уваги та зараз обговорюється на вищому рівні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *