Підтримка Сил безпеки і оборони: у Луцьку профінансують кращі проєкти

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Підтримка Сил безпеки і оборони: у Луцьку профінансують кращі проєкти
image
Назар Тарадюк / 01.04.2024 / 0 Коментарів

У Луцьку стартував новий конкурс "Бюджету участі 4.5.0.", у межах якого профінансують кращі проєкти на підтримку Сил безпеки і оборони, реабілітацію військових та цивільний захист населення.

З 1 квітня і до 30 квітня триватиме збір проєктів, - інформують на сайті Луцької міської ради.

Категорії проєктів, спрямовані на підтримку сил безпеки й оборони України:

  • Комплектування сил безпеки й оборони захисним спорядженням, засобами індивідуального захисту, засобами домедичної допомоги (індивідуальні аптечки, кровоспинні турнікети та препарати), іншим екіпіруванням та технічними засобами.
  • Комплектування сил безпеки й оборони засобами безпілотної авіації.
  • Підготовка цивільних мешканців Луцької міської територіальної громади до національного спротиву та підвищення обороноздатності держави. Сприяння набуттю мешканцями громади готовності та здатності виконання конституційного обов’язку щодо захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України. Навчання  з базової військової підготовки та тактичної медицини.
  • Соціально-психологічна підтримка та фізична реабілітація учасників бойових дій, ветеранів, діючих службовців сил безпеки й оборони, членів родин загиблих учасників бойових дій.

Категорії проєктів, спрямовані на забезпечення належного функціонування цивільної інфраструктури та підтримка цивільного населення в умовах воєнного часу:

  • Ремонт, модернізація та укомплектування захисних споруд і укриттів закладів освіти з метою забезпечення безперервності освітнього процесу та належного захисту всіх його учасників від можливих ворожих атак.
  • Адаптація інфраструктури Луцької міської територіальної громади під потреби людей з інвалідністю та маломобільних категорій громадян.
  • Соціально-психологічна підтримка внутрішньо переміщених осіб.
  • Забезпечення альтернативними джерелами енергопостачання, у тому числі заходи, спрямовані на скорочення споживання природніх ресурсів, енергозбереження та енергоефективність.

Оцінка та прийняття проєктів до голосування з 1 по 31 травня 2024 року.

Голосування за проєкти відбуватиметься з 1 по 10 червня 2024 року. А переможців визначатимуть з 11 по 15 червня 2024 року.

Реалізація проєктів – до кінця 2024 року.

Максимальна вартість одного проєкту: 250 000 грн.

Загальний обсяг фінансування на реалізацію всіх проєктів-переможців: 4 млн грн.

Зазначають, що участь у конкурсі можуть взяти повнолітні мешканці Луцької міської територіальної громади. Мінімальна кількість підписантів для подачі проєкту: 15 осіб.

Консультацію щодо конкурсу можна отримати в робочі дні з 08.30 до 16.00  за номером телефону (0332) 777-932.

Довідково:

Бюджет участі — процес взаємодії Луцької міської ради та її виконавчого комітету з громадськістю, направлений на залучення мешканців Луцької міської територіальної громади до участі у бюджетному процесі шляхом прийняття рішень щодо розподілу визначеної Луцькою міською радою частини міського бюджету. Це відбувається шляхом подання відповідних ініціативних проєктів розвитку, спрямованих на вирішення пріоритетних проблем на території населених пунктів Луцької міської територіальної громади та його жителів, та в подальшому проведення відкритого громадського голосування за такі проєкти.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *