Податкова відповіла на закиди Волиньради: жодного перешкоджання підприємницькій діяльності не здійснюється

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Податкова відповіла на закиди Волиньради: жодного перешкоджання підприємницькій діяльності не здійснюється
image
Оля Коновалова / 25.10.2022 / 1 Коментарів

У Волинській обласній раді заявляють, що представники Головного управління податкової служби України у Волинській області нібито чинять тиск на бізнес, натомість податкова каже, що з її боку жодного перешкоджання підприємницькій діяльності не здійснюється.

Детально це питання розглянули сьогодні, 25 жовтня, під час відкритого засідання робочої групи з проблематики у сфері діяльності податкових органів, яку нещодавно створили розпорядженням голови Волинської обласної ради Григорія Недопада.  Очолив цю групу депутат Волиньради Володимир Бондар, якого пов’язують з компанією «Волинська ягідка».

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

На початку зустрічі Григорій Недопад повідомив, що він особисто отримував скарги від підприємців та представників територіальних громад, про тиск з боку податкової.

Представники бізнесу, яких запросили на засідання робочої групи, зокрема, нарікали на часті перевірки від податківців, неповернення ПДВ, неприйняття декларацій, або відмову в реєстрації податкових накладних.

Так, про блокування податкових накладних заявив представник підприємства «Волинська ягідка» В’ячеслав Богдан, яке пов'язують з депутатом Володимиром Бондарем, директорка ТОВ «Верба-ВВ» Тетяна Полячук, яке неодноразово втрапляло в скандал за підробку документів та зберігання незаконно зрубаних дерев та Юрист компанії «Укр-Петроль» Андрій Мандзик.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Цікавим є той факт, що представників ГУ ДПСУ у Волинській області на зустріч не запросили.

Депутат Володимир Бондар пояснив це рішення тим, що всі претензії підприємців спочатку заслухають на засіданні робочої групи, а потім озвучать під час сесії Волиньради, на яку планують запросити керівника ГУ ДПСУ у Волинській області Сергія Лисеюка.

Натомість депутат запропонував усім, в кого є скарги та нарікання на роботу податкової, звертатись за «телефоном довіри»: (0332) 778-311 навіть анонімно.

В коментарі Insider Media у Головному управлінні ДПС у Волинській області прокоментували, що працюють відкрито та прозоро.

«Якщо у платників виникають будь-які питання чи проблеми, пов’язані з оподаткуванням — ми завжди готові допомогти, роз’яснити та проконсультувати. Якщо є заперечення щодо ухвалених рішень — вони завжди можуть використовувати передбачені Податковим кодексом Україні способи врегульовування спірних питань. Жодного перешкоджання підприємницькій діяльності не здійснюється. ДПС є надійним партнером для бізнесу та всіляко сприяє йому в межах наших повноважень».

Коментарі (1):

  1. Журналізди, чому ви не поспілкувалися з підприємцями, які були на засіданні і озвучували свої проблеми з податківцями? Ви серйозно ставитеся до коментарів податківців і насправді вірите в те, що вони б самі зізналися в перешкоджанні роботи бізнесів?

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *