Польща вимагає видачі вбивці військовослужбовця і скликає РНБ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Польща вимагає видачі вбивці військовослужбовця і скликає РНБ
image
Наш Інсайдер / 07.06.2024 / 0 Коментарів

Польща наполягає на видачі підозрюваного у вбивстві польського військовослужбовця від влади Мінська.

Президент Польщі Анджей Дуда ухвалив рішення скликати Раду національної безпеки, щоб обговорити поточну ситуацію на кордоні з Білоруссю, яка загострилася за останні кілька місяців, - повідомили у Центрі національного спротиву.

У зв'язку з цим, тимчасового повіреного у справах білорусі також викликали до Міністерства закордонних справ Польщі. Президент Дуда оголосив про намір зібрати Раду національної безпеки 10 червня, відразу після виборів до Європарламенту.

Він наголосив на важливості зустрічі з представниками всіх політичних партій для обговорення ситуації, що склалася на кордоні з Білоруссю.

«Ми повинні обговорити це як з погляду необхідних для польської армії правил, так і з огляду на інцидент, який нещодавно стався на польському кордоні», - процитувала його пресслужба. Особливу увагу планується приділити причинам затримання польських солдатів після попереджувальних пострілів на польсько-білоруському кордоні.

"Якщо до наших солдатів застосували такі невиправдані заходи, вони заслуговують на вибачення. Ми зобов'язані обговорити це питання на найвищому рівні серед політиків, відповідальних за майбутнє країни,» - підкреслив Дуда. До Міністерства закордонних справ Польщі викликали тимчасового повіреного у справах білорусі Олексія Панкратенка у зв'язку зі смертю польського військового.

"У переданій ноті протесту Польща рішуче вимагає припинити провокації на польсько-білоруському кордоні та зупинити організацію міграційних потоків. Оскільки злочин стався на польському боці кордону і з огляду на розслідування, що триває, Міністерство закордонних справ Польщі наполягає на встановленні особи та видачі підозрюваного в убивстві польського громадянина", - заявили в польському МЗС.

28 травня стало відомо, що мігрант, який намагався нелегально перетнути кордон із білорусі до Польщі, напав із ножем на польського солдата. Солдат дістав серйозне поранення і його доправили в лікарню, де він помер 6 червня.

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила, що причиною цієї трагедії є режим олександра лукашенка, який довгий час провокує сутички за участю мігрантів, щоб чинити тиск на Польщу

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *