Польща розробляє концепцію, яка дозволить відмовляти росіянам у видачі віз

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Польща розробляє концепцію, яка дозволить відмовляти росіянам у видачі віз
image
Оля Коновалова / 14.08.2022 / 0 Коментарів

Польща підтримує призупинення дії Угоди про спрощення візового режиму для громадян рф через її вторгнення в Україну, та вже працює над концепцією відмови росіянам у візах.

Про це заявив заступник міністра закордон справ Польщі Пьотр Вавжик.

Водночас польський дипломат визнав, що не всі країни Євросоюзу на це згодні.

– Проти виступають Німеччина, Франція та Нідерланди. У звязку з тим, що неможливо подолати опір цих країн щодо призупинення дії Угоди про спрощення візового режиму для громадян рф, Польша працює над новим рішенням, – наголоси він.

За його словами, Варшава веде переговори на цю тему с деякими країнами ЄС, наголосивши, що їхні плани підтримують Литва, Латвія, Естонія, Чехія та Словаччина.

Вавжик нагадав, що Польша вже кілька місяців не видає туристичні візи росіянам, їх отримують тільки ті громадяни рф, які через роботу змушені перетинати кордон – це водії вантажівок, дипломати, а також особи, які мають Карту поляка, та члени родин громадян Польщі.

У Євроcоюзі обговорюють питання призупинення видачі шенгенських віз громадянам російської федерації.

Однак це рішення є прерогативою держави-члена, яка при цьому повинна гарантувати видачу віз для певних категорій.

Нагадаємо, що з 1 липня Україна запроваджує візовий режим з росією.

До слова, росіян не пускатимуть до одного з французьких замків. У заяві латвійського парламенту міститься заклик до країн ЄС негайно призупинити видачу туристичних і в’їзних віз громадянам росії та білорусі. Нагадаємо, що не впускати росіян на територію західних країн нещодавно просив Володимир Зеленський. Також свої кордони для росіян закриває Естонія.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *