У Луцьку таки проведуть конкурс на реставрацію Будинку Прайзлерів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку таки проведуть конкурс на реставрацію Будинку Прайзлерів
image
Оля Коновалова / 26.04.2023 / 0 Коментарів

Луцькрада зобов’язала виконком утворити конкурсну комісію з визначення приватного партнера, який реконструюватиме Будинок Прайзлерів.

Про це стало відомо під час сесії 26 квітня, на якій обранці Луцької громади своїми голосами затвердили висновок про доцільність прийняття рішення про здійснення державно-приватного партнерства.

Нагадаємо, що на лютневій сесії депутати погодили реконструкцію Будинку Прайзлерів шляхом державно-приватного партнерства. Техніко-економічним обґрунтуванням проєкту передбачено, що строк дії договору управління майном становитиме 31 рік, враховуючи 1 рік інвестиційного періоду (етап реставрації) та 30 років – експлуатаційний період.

Однак, зважаючи на складність ремонтних робіт, необхідність розроблення проєктно-кошторисної документації та отримання дозвільних документів, існує доцільність етапу реставрації до 2-х років.

Відповідно, строк дії договору управління майном становитиме 32 роки, враховуючи 2 роки інвестиційного періоду та 30 років періоду експлуатації.

Депутатка Алла Доманська при розгляді цього питання зауважила, чому в період 2018-21 років ніхто не проводив жодних робіт з цією будівлею. На це мер Ігор Поліщук відповів, що у весь цей час міська рада "думала".

"З моменту отримання цього приміщення у власність до моменту реалізації державно-приватного партнерства — ми думали, а думати це теж робота, бо є маса варіантів, які можливо застосувати при реалізації цього проєкту. Ми аналізували та переймали досвід інших міст. Зрештою, був обраний цей варіант, бо він найбільше захищає інтереси громади та дозволяє зберегти приміщення", - відповів Поліщук.

Нагадаємо, влітку 2022 року в дворі Будинку Прайзлерів громадська організація молодих урбаністів «Семиярусна гора» власними силами облаштувала Гостинний дворик, для того, аби люди мали можливість там відпочивати та проводити різні публічні заходи. «Семиярусна гора» активно виступала за збереження будівлі та пропонувала провести відкритий архітектурний конкурс. Для цього активісти навіть намагались організувати громадські обговорення, з чим звернулися до міської ради, втім отримали відмову.

Натомість міська рада ініціювала свої громадські слухання, на яких помітили чимало працівників бюджетних установ громади та різних структурних підрозділів міської ради. 

Зрештою, питання таки «протисли» і, як заявляли активісти, на розгляд сесії вносили поспіхом та «під покровом ночі».

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *