«Продавали» дрони й авто: в Україні військових ошукали на 46 млн грн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Продавали» дрони й авто: в Україні військових ошукали на 46 млн грн
image
Назар Тарадюк / 14.08.2024 / 0 Коментарів

Нацполіція спільно з молдавськими колегами викрила зловмисників, які з 2023 року ошукували українських військовослужбовців, членів їхніх сімей та волонтерів під приводом продажу неіснуючих автомобілів та дронів для ЗСУ.

Про це інформує поліція Києва.

Їх незаконну діяльність припинили слідчі слідчого управління ГУНП у місті Києві спільно з оперативниками кіберполіції Києва та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури спільно з Управлінням розслідувань «Центр» Національного інспекторату розслідувань Республіки Молдова

Організував злочинну діяльність 34-річний уродженець рф, який розподілив між спільниками обов’язки з постачання на територію Молдови сімкарт українських мобільних операторів, створення фейкових оголошень на популярних маркетплейсах та рекламну кампанію для просування своїх «послуг» в інтернеті.

Зловмисники розміщували оголошення про продаж автівок для ЗСУ за привабливими цінами. З потенційними покупцями фігуранти спілкувалися в одному з месенджерів та домовлялись про передплату за пригон автівки з-за кордону або придбання дронів. 

Особливий цинізм полягав у тому, що зловмисники вимагали від потерпілих документально підтвердити свою приналежність до ЗСУ або волонтерської діяльності. Далі, отримавши від них кошти, аферисти насміхались з потерпілих, висловлювали гасла на підтримку рф, видаляли листування та блокували замовників, не виконуючи зобов’язань.

Наразі встановили 67 епізодів злочинної діяльності, а попередня сума збитків перевищує 46 млн грн.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *