рашисти розмістили зброю і боєприпаси в машинній залі енергоблоку ЗАЕС, – мер Енергодара

  • Головна
  • НОВИНИ
  • рашисти розмістили зброю і боєприпаси в машинній залі енергоблоку ЗАЕС, – мер Енергодара
image
Оля Коновалова / 21.07.2022 / 0 Коментарів

В машинній залі першого енергоблоку Запорізької атомної енергостанції рашисти розмістили свою техніку, вибухівку і зброю.

Там перебувають щонайменше 14 одиниць важкої техніки з боєкомплектом, повідомив у телеграм мер Енергодара Дмитро Орлов

"Весь арсенал ввезеної важкої техніки з усім боєкомплектом перебуває наразі зовсім поруч з обладнанням, яке забезпечує роботу турбогенератора. Зокрема, у безпосередній близькості до головного маслобаку, де міститься легкозаймисте масло, яке охолоджує парову турбіну. Там же є вибухонебезпечний водень, який використовується для охолодження генератора", – повідомив він.

Техніка окупантів унеможливила доступ спеціалізованих пожежних та інших машин до машинної зали енергоблока №1. Ризик пожежі багаторазово зростає, а її гасіння стає вкрай проблематичним. 

"Якщо ж пожежа станеться, наприклад через випадкову детонацію боєкомплекту, то її масштаби можуть дорівнювати тій, яка відбулася під час аварії на ЧАЕС!" – наголосив він. 

Орлов підкреслив, що ворожі війська порушують абсолютно всі норми і вимоги пожежної, ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС, зберігаючи важку військову техніку, боєкомплект до неї, зброю та вибухівку просто в машинній залі енергоблока найбільшої в Європі атомної електростанції. 

"Енергоатом вчергове наполягає на необхідності якомога швидшого звільнення Запорізької АЕС і знову звертається до міжнародного співтовариства із закликом вжити заходів для цього, адже тільки Україна зможе гарантувати безперебійну та безпечну роботу ЗАЕС!" – додав мер міста-супутника ЗАЕС.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *