Реконструкція очисних споруд у Луцьку: скільки грошей витратять. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Реконструкція очисних споруд у Луцьку: скільки грошей витратять. ФОТО
image
Віктор Гордійчук / 05.10.2022 / 0 Коментарів

На території очисних споруд "Луцькводоканалу" поблизу села Липляни проводять реконструкцію трьох відстійників, котрі буде використовувати місто під час комплексної модернізації.

Про це повідомляє Суспільне.

Директор комунального підприємства "Луцькводоканал" Віктор Гуменюк каже, що ряд робіт на очисних спорудах передують виконанню інвестиційного проєкту в співпраці з Європейським інвестиційним банком. Роботи виконуватимуть за кошти інвестиційної програми "Луцькводоканалу".

"Два відстійники первинної очистки: один із яких готовий на 80 % та розпочали роботи на наступному. Також проводяться роботи на вторинного відстійнику. Ми повинні підготувати об'єкти, які були побудовані 50 років назад і вже повністю зношені", – каже Віктор Гуменюк.

Відновлені відстійники залучать на час виконання реконструкції очисних споруд.

"Проєктна потужність буде складати 70 000 метрів кубічних стічних вод на добу. На сьогодні нам достатньо два-три відстійники. Коли на них зайдуть підрядники і їх будуть повністю відновлювати, нам кудись потрібно буде все перевести", – говорить директор комунального підприємства.

Вартість реконструкції трьох відстійників за перерахованими цінами становитиме орієнтовно 4 мільйони 300 тисяч гривень.

Також паралельно комунальники запустили станцію зневоднення мулу.

У планах "Луцькводоканалу" на 2023 рік, додав Віктор Гуменюк, очистити 16 мулових карт – вісім карт доосушки та два біологічні ставки – від тисяч тонн мулу, який проходить процес природного зневоднення, який триває роками.

Нагадаємо, у рамках урядової програми Республіки Польща планується реконструкція каналізаційних очисних споруд у Володимирі. Розробка проєктно-кошторисної документації обійдеться у 278 тисяч гривень.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *