Роль пропаганди в білоруській освіті та науці

image
Наш Інсайдер / 14.04.2024 / 0 Коментарів

У сучасному світі людям може здаватися, що гарна освіта або багатий життєвий досвід здатні вберегти від інформаційних маніпуляцій або іншими словами пропаганди.

Але чи так це насправді?

Зовсім недавно білоруський інформаційний простір знову розбурхала новина про системне втручання режиму Лукашенка в освіту і науку Білорусі. Йдеться про тотальну зачистку всіх незгодних саме в академічних колах і всю цілу підтримку рупорів пропаганди в університетах.

Таким чином найбільш високоосвічені та потенційно перспективні кадри тікають з країни. Навіть ті щасливчики, яким раніше вдавалося їздити на програми академічної мобільності, по приїзду завжди скаржилися, що навіть у сусідній Україні набагато складніші програми навчання і підхід до освоєння нових знань.

Відверто кажучи білоруська система освіти ніколи не славилася високими успіхами. Як би не твердили нам з телевізора, але корупція залишається однією з головних проблем системи освіти. Результатом такої політики є низькокваліфікований випускник, який крім диплома не матиме нічого.

Про сучасні компетенції та навички навіть не йтиметься, оскільки освітні програми повністю заточені не режим. У недалекому майбутньому, за такого підходу на Білорусь чекатиме інтелектуальна девальвація і скочування з розвитку на рівень африканських країн.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *