росія визнала полк «Азов» терористичною організацією: як відреагували «азовці» і що це може означати

  • Головна
  • НОВИНИ
  • росія визнала полк «Азов» терористичною організацією: як відреагували «азовці» і що це може означати
image
Оля Коновалова / 02.08.2022 / 0 Коментарів

Верховний суд російської терористично федерації визнав полк спецпризначення Національної гвардії України «Азов» терористичною організацією.

Про це повідомили росЗМІ з посиланням на відповідне рішення суду. Таким чином діяльність організації заборонена на території росії.

– У зв’язку із зазначеним рішенням діяльність вказаного підрозділу НГУ на території рф «забороняється», а українським військовим, які служили у ньому, за російським законодавством, загрожують серйозні терміни за сфабрикованими російськими силовиками справами, – йдеться у повідомлені.

Зазначимо, що рішення про визнання «Азова» терористичною організацією було ухвалено після того, як російська армія підступно вбила українських військовополонених на території колишньої виправної колонії в окупованій Оленівці (Донецька область).

Полк уже відреагував на це у своєму Telegram-каналі. За словами військових, після публічної страти військовополонених полку «Азов» в Оленівці, Росія шукає нові приводи і пояснення для своїх воєнних злочинів.

«Недоімперія, яка щодня погрожує знищити світ ядерною зброєю, чий президент закликав «мочить в сортирах», підривав будинки з власними громадянами, душив отруйним газом власних і сирійських жінок і дітей, має отримати по зубах раз і назавжди.

Ми закликаємо Держдеп США та уповноважені органи інших держав, які вважають себе цивілізованими, визнати рф державою-терористом!

Росія багато років своїми щоденними діями доводить цей статус. Щодня її армія та спецслужби здійснюють воєнні злочини. Потурання цим злочинам чи мовчання - це співучасть!

Весь світ має об‘єднатися проти держави-терориста!» - йдеться у заяві.

Своєю чергою військовий експерт Олег Жданов вважає, що на жаль, росія йде по наперед визначеному плану. Як і обіцяли, вони продовжують виконувати його.

«Що тепер? Тепер дуже погано. Якщо вони перевезуть азовців на територію росії, вони будуть визнані терористами і їх можна страчувати. Через суд. Але ми розуміємо, який суд в росії. У них за тероризм найвища міра покарання — розстріл. Якщо росія хоче приєднати цю територію до себе, то тоді також там будуть розповсюджуватися закони рф. Я так розумію, що наші можновладці чи не в змозі вирішити це питання... Час спливає, далі буде ще важче витягнути наших хлопців», - сказав Жданов. 

Він додав, що у Росії на сьогодні діє мораторій на смертну кару, утім, там лунають голоси, що треба цей мораторій знімати, або зняти частково для особливо тяжких злочинів, куди вони відносять тероризм.

«ДНР» і «ЛНР» – вони невизнані ніде у світі. До смертної кари британців засудили, але місяць минув, я так розумію, що вони бояться. Тим більше Велика Британія пригрозила діями у відповідь для рф, а не для «ДНР», яке засудило. Якщо 11 вересня відбудеться референдум, і вони приєднають цю територію до рф, а до цього дума може проголосувати на зняття мораторію щодо покарання за особливо тяжкі злочини», - каже експерт. 

Олег Жданов додав: «У будь-якому разі, вони не обмінюють терористів, і терористи можуть отримувати довічне ув’язнення».

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *