росія запустила фейк про волинську бригаду тероборони

  • Головна
  • НОВИНИ
  • росія запустила фейк про волинську бригаду тероборони
image
Оля Коновалова / 22.07.2022 / 0 Коментарів

Центр протидії дезінформації оприлюднив нову добірку російських фейків, один з яких стосується 100-ої окремої бригади територіальної оборони Волині.

Так, в міноборони рф заявили: «військовослужбовці 100-ї бригади ТрО м. Луцьк у повному складі відмовилися брати участь у бойових діях. За наказом командування ЗСУ бригада роззброєна, бунтарі заарештовані, прийнято рішення про повне переформування цього з’єднання». У ЦПД запевняють, що це фейк.

Окрім того, спікер російської держдуми в. володін заявив, що «Байден вимагає продовження військових дій в Україні для утримання влади, при цьому сама Україна перебуває на межі саморозпаду». Це дезінформація.

Також ЗМІ рф повідомили, що «розрахунки HIMARS укомплектовані військовими НАТО, виведеними поза штат, а охороняють установки пов’язані з Пентагоном приватні військові компанії. Наведення на ціль відбувається через військові супутники США, при цьому натівці не довіряють українцям – у розпорядження останніх потрапляють лише час пуску та координати цілей». Це дезінформація!

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *