Серед бійців, які нищать росіян у Серебрянському лісі – багато лучан

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Серед бійців, які нищать росіян у Серебрянському лісі – багато лучан
image
Наш Інсайдер / 16.06.2024 / 0 Коментарів

Сили Оборони вибили російських окупантів з ряду позицій в Серебрянському лісі на Луганщині. Серед бійців українського війська - багато лучан, які захищають нашу земля в лавах 5-го батальйону спеціального призначення "Любарт" 12-ї бригади "Азов" Національної гвардії України.

Як повідомив заступник командира бригади підполковник Святослав Паламар, бійці бригади планомірно вибивали окупантів із зайнятих позиції на одній з ділянок, а потім закріпилися там. І на сьогодні утримують територію від контратак росіян.

Команда DeepState також внесла зміни у інтерактивну мапу бойових дій російсько-української війни, на якій зафіксовано втрату позицій росіян у Серебрянському лісництві.

Втрачені позиції росіян в Серебрянському лісі на Луганщині. Червень 2024. Зображення: DeepState

У пресслужбі «Азову» показали відео бойової роботи своїх бійців на цьому напрямку.

На кадрах зафіксовано захоплення позицій російських окупантів і взаємодія бійців під час проведення штурмових дій та подальшого утримання окопів і бліндажів під постійними обстрілами та спробами з боку загарбників повернути втрачене.

«Коли завершується штурм, починається найважчий етап — утримання відбитих у ворога позицій. Небезпека чекає на бійців за кожним кутом зруйнованих окопів. У той же час ворог не припиняє обстрілів та спроб контратакувати», наголосили у «Азові».

На території Серебрянського лісу з кінця літа 2022 року проходить лінія оборони, яку тримають воїни з різних українських підрозділів. Серед них останні місяці там воюють бійці бригади «Азов».

Від великого лісу там залишилися лише обвуглені і частково повалені стовбури дерев, від постійних артилерійських обстрілів та вибухів російських авіабомб, якими окупанти намагаються протидіяти українським захисникам.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *