Шестеро людей з родини воюють: як волинянка стала волонтеркою

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Шестеро людей з родини воюють: як волинянка стала волонтеркою
image
Назар Тарадюк / 12.03.2023 / 0 Коментарів

Після того, як двоюрідний брат попросив виготовити для його підрозділу, який воює на сході, окопні свічки, Жанна Концемал із села Крупа Луцького району розпочала волонтерити.

Суспільному жінка розповіла: шестеро її родичів нині воюють у лавах ЗСУ.

Жанна Концемал працює вихователькою місцевого дитсадка. Виготовляти окопні свічки вчилася по відеороликам в інтернеті. На допомогу у цій справі прийшли колеги, – каже жінка, – так і почали волонтерити.

 Нині волонтери збираються щосуботи. "Перший раз накрутили 45 банок. Для нас це було дуже багато. Зрозуміли, що 25 кілограмів парафіну – це нічого. І десять кілограмів свічок – це мало", – розповідає Жанна Концемал.

Для бійців на фронт Жанна також збирає і медикаменти. Розповідає: одного разу, після дзвінка брата, зібрала пів тонни ліків. Тоді військові потребували фізрозчину, заспокійливих засобів та пігулок для лікування контузій.

Як розповіла подруга Жанни Ірина, співпрацюють з польськими волонтерами. Для військових передають печиво, цукерки, шоколадки, покривала. Посилки на фронт відвозять волонтери, або надсилають поштою двічі на тиждень. У пакунки кладуть дитячі листи.

Зі слів Жанни Концемал, зараз для підрозділу її брата, який воює на Донецькому напрямку, потрібен повнопривідний автомобіль, щоб вивозити поранених з поля бою. Тож, – каже, – планують відкрити збір. "Я братові обіцяла, якщо потрібно, то я і літака дістану", – говорить волонтерка.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *