Скандал з похованням Андрія Коробка: що показала повторна експертиза

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Скандал з похованням Андрія Коробка: що показала повторна експертиза
image
Еля Коротинська / 19.07.2023 / 0 Коментарів

Військовослужбовця Андрія Коробка поховають 20 липня у Луцьку. Чин похорону відбудеться у 12:00 у Свято-Преображенському храмі на вулиці Шевченка. Про це повідомили родичі померлого бійця.

Сьогодні у Волинському обласному бюро судово-медичної експертизи провели повторну експертизу, аби визначити причину смерті Андрія Коробка.

Нагадаємо, військовослужбовця 35-ї окремої бригади морської піхоти Андрія Коробка 1980 р.н. знайшли без ознак 10 липня 2023 року у населеному пункті Комар на Донеччині, де він ніс службу. Наступного дня родичів бійця сповістили про його смерть. Згідно лікарського свідоцтва про смерть – Андрій помер внаслідок гострого інфаркту міокарда.

13 липня пізно ввечері тіло Андрія Коробка до Луцька доставили співробітники ЦВС. Матір Зоя Іванівна опізнала свого сина. Наступного дня, 14 липня було заплановано поховання, однак коли труну з тілом Героя доставили у храм – родичі помітили на ньому синці. Вони засумнівались у тому, що Андрій помер своєю смертю внаслідок хвороби.

 «12 липня прийшли хлопці з військкомату і мені повідомили: «Ваш син не загинув, він помер». Та я знаю свого сина, за 42 роки він ніколи навіть не хворів, я відправляла його на війну цілком здоровим. У морзі мене до сина теж не допустили, тільки поклали в труну і сказали, щоб подивилася, чи це мій. Коли привезли його сюди в церкву, я нагнулася до нього, дивлюся, кров пішла, в носі повно крові, я стала витирати. Як глянула далі, – все синє. А з лівого боку на шиї ніби відбиток взуття видно. Все тіло синє, лише ноги я не відкривала», – розповіла матір померлого військовослужбовця Зоя Іванівна.

Тоді, 14 липня, родичі відмінили похорон і почали вимагати проведення повторної експертизи, аби встановити реальну причину смерті чоловіка. Переговори між родиною померлого військовослужбовця, судмедекспертами, військовими, правоохоронцями та прокуратурою тривали кілька днів. Зрештою, вирішили дочекатись результатів цитологічної експертизи з Дніпра і провести повторну судмедекспертизу у Луцьку.

«Під час проведення повторної експертизи тіла, фахівці Волинського бюро судово-медичної експертизи дійшли попереднього висновку, що смерть Андрія Коробка настала з причин, які були вказані у першому заключенні. Їхні висновки збігаються з висновками попередньої судмедекспертизи, але наразі вони ще готують заключення», - розповіла адвокат родини померлого військовослужбовця Яна Кінах.

Як розповіли побратими померлого бійця – Андрій Коробко був хорошим військовим водієм, йому було під силу відремонтувати будь-яке авто, він не вживав спиртного і не палив, завжди був доброзичливим, простим і надійним.

«Для нашого підрозділу смерть Андрія – це велика втрата. Він був не просто крутим водієм – він був найкращим, який вдень чи вночі, у зливу чи снігопад – готовий виїхати на позиції на нуль, доставити чи забрати хлопців, завезти боєприпаси чи їжу. Був безвідмовним і надійним. Ми не хотіли вірити що він так рано пішов з життя», - розповідає боєць 35-ї ОБМП Олег.

Андрій Коробко воював з 2014 року у кілька етапів і побував у найгарячіших точках на сході України. За попередньою інформацією, поховають Андрія Коробка з усіма почестями на Алеї Почесних поховань на кладовищі у селі Гаразджа.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *