Скандальне питання Волинського коледжу НУХТ таки зняли з розгляду

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Скандальне питання Волинського коледжу НУХТ таки зняли з розгляду
image
Оля Коновалова / 31.03.2023 / 0 Коментарів

Питання, яке стосується виселення Волинського фахового коледжу НУХТ з приміщення у Старому місті таки зняли з розгляду. Про це стало відомо на початку засідання сесії Луцької міської ради сьогодні, 31 березня.

Нагадаємо, що цілий тиждень лучани активно обговорюють звернення, яке депутати підготували до прем'єр-міністра та міністра освіти України з вимогою виселити освітній заклад в інше приміщення, а саму будівлю передати на баланс Луцької міської ради. Свою позицію представники влади мотивують тим, що діяльність коледжу "має негативні наслідки не лише для функціонування ... історичної пам'ятки, а й підриває сформований позитивний імідж міста". Це звернення депутати мали меті підтримати сьогодні, 31 березня, на сесії.

Такі заяви Луцькради неабияк обурили трудовий колектив коледжу та деяких обранців громади, які кажуть, що "ганебнішого рішення Луцькрада ще не приймала". Зрештою, працівники освітнього закладу зареєстрували петицію з вимогою зняти це скандальне питання з розгляду, яка вже набрала більш як 440 голосів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Тиск, порушення та шкода репутації: що кажуть у НУХТ про виселення

Цікавим є і той факт, що Ігор Поліщук, який вирішив прокоментувати ситуацію тільки оконфузився, адже його одразу "підловили" на брехні. У своїй заяві Ігор Поліщук вказав, що "п'ять років тому наша команда розпочала цей важливий проект для міста", втім багато лучан пам’ятають: за відбудову та реставрацію пам’ятки архітектури Вежа Чарторийських та розчищення підземельних галерей монастиря єзуїтів взялася команда Миколи Романюка. Ще у 2011-2013 роках вони ініціювали розчищення, прибирання та благоустрій території усього комплексу. Вже у 2015 році нині покійний мер Луцька повідомив, що протягом 2016-2017 років планує реставрувати оборонну вежу Чарторийських з подальшим відкриттям музею лицарства і анонсував реалізацію масштабного грантового проекту.

На тому, що проєкт ініціювали та почали реалізовувати ще за часів мертсва Романюка наголосив і краєзнавець Петро Троневич.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *