Скільки грошей волинські судді віддали на ЗСУ із власних зарплат

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Скільки грошей волинські судді віддали на ЗСУ із власних зарплат
image
Оля Коновалова / 19.09.2022 / 0 Коментарів

Судді на Волині, як і багато інших українців, перераховували кошти на потреби ЗСУ. Дехто з них за чотири місяці війни перерахував на підтримку армії свою місячну зарплату.

Хто зі служителів Феміди жертвував на ЗСУ протягом перших чотирьох місяців повномасштабної війни частину своєї зарплати, – у матеріалі «Сили правди».

Як повідомили «Силі правди» в територіальному управлінні Державної судової адміністрації, чи відраховувати кошти із зарплати та яку суму – вирішує кожен суддя окремо. Відповідна ініціатива є добровільною і підтверджується наказом від свого імені. Кошти перераховуються на єдиний рахунок Національного банку України, який призначений для підтримки Збройних сил України. Впродовж березня-червня цього року на таку ініціативу підписалися 11 із 88 суддів місцевих судів області. Загалом з їхньої зарплати за чотири місяці відрахували на армію 700 тисяч гривень.

Впродовж лютого-червня цього року найбільше коштів зі своєї зарплати на підтримку ЗСУ погодився відрахувати суддя Камінь-Каширського районного суду Борис Гамула. З січня по червень 2022 року йому нарахували 595 тисяч гривень зарплати. П’яту частину – 103 690 гривень він переказав на підтримку армії. Цікаво, що ця сума перевищує його середній місячний заробіток, який становить майже 89 тисяч гривень.

Голова Любомльського районного суду Степан Чишій відрахував на потреби ЗСУ впродовж березня-червня 99,6 тисяч гривень, в той час як його середня заробітна плата на місяць становить майже 111 тисяч гривень.

Суддя Ратнівського районного суду Ольга Фазан підтримала армію на 94 тисячі 828 гривень, а отримувала на місяць приблизно 110 тисяч. 

Суддя Камінь-Каширського районного суду Олеся Антонюк переказала на потреби ЗСУ 85 тисяч 544 гривні – це більше, ніж її середній місячний заробіток, який становив 83 тисячі гривень.

Суддя Локачинського районного суду Світлана Масляна підтримала українську армію за чотири місяці повномасштабного вторгнення на суму 57 705 гривень, тоді як отримувала щомісяця близько 76 тисяч гривень. А голова цього ж суду Тетяна Кідиба переказала на підтримку армії дещо менше – 49 тисяч 447 гривень. Її середня місячна зарплата становить 85 тисяч гривень. 

Суддя Старовижівського районного суду Олександр Назарук також не був осторонь допомоги – із його зарплати відрахували на ЗСУ 51 тисячу 695 гривень. При цьому отримував щомісяця одну з найнижчих зарплат порівняно з колегами – в середньому 63 500 гривень. Голова Старовижівського районного суду Оксана Хаврона віддала на підтримку армії 45 937 гривень. Її середньомісячна зарплата становить 87 тисяч гривень. 

Допоміг армії і Іваничівський районний суд. Зокрема голова суду Марта Федечко. За чотири місяці на підтримку армії вона надіслала 44 тисячі гривень зі своєї заробітної плати. В середньому щомісяця їй нараховують 82 тисячі гривень зарплати.

Суддя Любомльського районного суду Сергій Шеремета переказав на потреби армії за період з березня по червень 36 тисяч 829 гривень. Його зарплата у цей період становила 81 тисячу гривень на місяць.

Голова Любешівського районного суду Наталія Гладіч переказала на підтримку армії 30 578 гривень. Її середня зарплата в першому півріччі 2022 року становила майже 117 тисяч гривень на місяць.

Нагадаємо, напередодні «Сила правди» розповідала, яку зарплату в умовах війни отримують судді загальних місцевих судів на Волині.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *