Скільки бюджет втрачає через нелегальні перевезення. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Скільки бюджет втрачає через нелегальні перевезення. ВІДЕО
image
Наш Інсайдер / 05.04.2024 / 0 Коментарів

За оцінками фахівців близько 60% ринку пасажирських перевезень перебувають в ціні. А це означає, що лише на Волині наша держава в час війни недоотримує десятки мільйонів гривень податків, які так необхідні для фінансування Збройних сил України.

Крім того «нелегальний перевізник» - це незастраховані пасажири, відсутність гарантій щодо належного стану авто та серйозний удар по підприємцях, які працюють офіційно, і платять великі податки у бюджети.

Щодня в Луцьку з десятки відомих локацій відправляються «нелегальні» рейси в Львів, Рівне, Вараш та інші міста України. Та чи задумуються пасажири, що  користуючись послугами таких недобросовісних перевізників, вони шкодять не лише собі, а й державі, в якій живуть?

Зазвичай такі в лапках підприємці збирають пасажирів через «блаблакар». Часто для того, щоб усунути конкурентів скаржаться на їхні акаунти і вдаються до інших нечесних дій. 

Скільки ж втрачає наша держава через цих горе-бізнесменів? Як кажуть експерти, лише легалізація "тіньових" оборотів від продажу квитків для автостанцій дасть держбюджету близько 400 млн грн на рік.

Водії, які виїжджають на маршрути, зазвичай не мають належного контролю за технічним станом транспорту та не проходять медичний огляд.

Відсутність належного контролю за оподаткуванням автобусних перевезень призвела до занепаду всієї інфраструктури. Інвестори неохоче вкладають кошти в автобуси та модернізацію автостанцій, оскільки не можуть конкурувати з низькою ціною тіньового ринку через неплатежі податків та автостанційних зборів.

Щоб ситуація на ринку автобусних перевезень не призвела до більш катастрофічних наслідків для життя пасажирів, необхідно забезпечити дієвий контроль за перевезеннями. Усі повинні працювати за єдиними правилами.

Для більш ефективної боротьби з "тіньовим" ринком автобусних перевезень потрібно також запровадити відповідальність для нелегальних нерегулярних перевізників і для таких водіїв.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *