Скільки заробляє директорка Луцького комбінату шкільного харчування

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Скільки заробляє директорка Луцького комбінату шкільного харчування
image
Назар Тарадюк / 17.06.2024 / 0 Коментарів

Майже мільйон гривень заробітної плати у 2023 році отримала очільниця Луцького комбінату шкільного харчування, який годує дітей у школах за дуже завищеними цінами, Світлана Шмід.

Попри це її витрати можуть значно перевищувати рівень її офіційного доходу. Ба більше, покриває махінації із дороговартісним харчуванням дітей та саму директорку підприємства ніхто інший як луцький мер Ігор Поліщук. Бо ж  під час травневого засідання сесії міськради керманич всіляко заперечував зловживання на Комбінаті, який очолює Шмід, - пише видання «Конкурент».

Зауважимо, що навіть у більшості міських голів України зарплата є меншою, ніж у директорки цього комунального підприємства.

Окрім того, вона отримала у подарунок цілий житловий будинок від жінки, яка є власницею приватної фірми, що займається продажем харчових продуктів. Й не менш цікавий факт: раніше цю фірму очолювала сама ж Світлана Шмід. Також є питання щодо земельних ділянок посадовиці, бо ж їхня вартість не вказана у декларації, але можлива ціна на ринку суттєво різниться з доходами Шмід.

Згідно з Єдиним державним реєстром декларацій, торік Світлані Шмід за основним місцем роботи нарахували 901 825 гривень. Якщо підрахувати, то виходить, що в середньому вона отримувала трохи більше як 75,1 тисячі гривень на місяць.

З 2017 року жінка також здає майно в оренду для ТзОВ «Городище» й також отримує від цього дохід. Так, минулого року за це їй виплатили 16 398 гривень.

Якщо ж порівняти оплату мерів та керівниці комбінату Світлани Шмід, виходить, що вона отримує більше, ніж 17 керівників обласних центрів країни. Напевно, керувати комунальним підприємством, яке годує школярів, важче, ніж, наприклад, цілим Львовом, тому й оплата має бути відповідною...

Світлана Шмід зайняла би 5 місце в рейтингу заробітних плат між мером Києва та Кропивницького

До слова, Луцький комбінат шкільного та студентського харчування пані Світлана очолила у далекому 2011 році.

Вже майже 16 років жінка володіє легковим автомобілем Toyota RAV4 2008 року, який з'явився у її власності у рік випуску. Вартість транспортного засобу у декларації не вказана, проте на спеціалізованих сайтах з продажу таку автівку оцінюють в середньому в 10 тисяч доларів. Припускаємо, що у 2008 році вона могла коштувати набагато більше. Адже тоді машина тільки з'явилась у салонах.

У серпні 2022 року Світлана Шмід стала власницею двох земельних ділянок та житлового будинку у селі Вигуричі (Луцький район, Городищенська громада). Зауважимо, що і ділянки, і будинок з'явились у чиновниці в один день – 4 серпня. Загальна площа першої ділянки – 2 500 м2, а другої – 3 092 м2. Вартість цієї землі на дату набуття права, згідно з декларацією, становить близько 25 тисяч гривень (за кожну ділянку). Житловий будинок, якщо вірити декларації пані Шмід, коштував на дату набуття права теж 25 тисяч гривень. Його загальна площа – 44,3 м2.

Інший будинок, але вже в Боратині, з'явився у жінки 17 липня 2018 року. Загальна площа житлового будинку – 173,2 м2. Вартість об'єкта на дату набуття права – 100 тисяч гривень. Станом на липень того року курс долара був 26,2 гривні. Підрахувавши, виходить, що будинок міг коштувати лише 3 816 доларів.

Разом з будинком 27 липня очільниця Луцького комбінату шкільного та студентського харчування стала власницею й земельної ділянки в 1 563 м2 (також у Боратині). Вартість землі на дату набуття права – 49 тисяч гривень.

Подарувала сама собі будинок на понад 170 квадратів?

Земельну ділянку за 49 тисяч гривень та будинок за 100 тисяч гривень у Боратині пані Світлана у 2018 році отримала в подарунок від такої собі пані Тамари Мовчанової. Про це свідчить повідомлення у її декларації про суттєві майнові зміни. До слова, пані Мовчанова володіє однойменним приватним підприємством «МОВЧАН». Останнє ж займається, згідно з даними аналітичної системи YouControl, оптовою торгівлею харчовими продуктами. Місце реєстрації підприємства – село Вигуричі. Те ж село, де пані Шмід має дві земельні ділянки та будинок. Крім того, це підприємство з 2016 року надавало послуги з харчування Жидичинському ліцею та виконавчому комітету Луцької міської ради.

Цікавим є той факт, що вже згадана Тамара Мовчанова родом з Острога (Рівненщина). З цього міста на Волинь примандрувала й пані Шмід. У системі YouControl також вказаний контактний номер компанії. Якщо перевірити його через додаток GetContact, то там показує не ім'я чинної директорки, не ім'я засновниці фірми, а ім'я та по батькові – Світлана Василівна. Такі ж ініціали й у пані Світлани Василівни Шмід.

Скриншот номера компані ПП «МОВЧАН» у GetContact

А тепер увага! ПП «МОВЧАН» ще в далекому 2011 році очолювала сама ж Світлана Шмід, яку у цьому ж році призначили директоркою Луцького комбінату шкільного та студентського харчування. З того часу у фірми змінилося декілька керівників. Проте не змінилася адреса реєстрації – село Вигуричі, вулиця Центральна. Донедавна керівниця комбінату мала зареєстрований ФОП, адреса реєстрації якого – село Вигуричі, вулиця Центральна. Ви вже, напевно, здогадуєтеся, за якою адресою знаходиться будинок, яким володіє Шмід? За даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, житло знаходиться у селі Вигуричі, на вулиці Центральній.

Перелік керівників ПП «МОВЧАН», серед яких і директорка комбінату Світлана Шмід

На ПП «МОВЧАН» історія не закінчується. Адже в житті директорки комбінату було інше підприємство, яке вона заснувала, – ПП «СВ – МОВЧАН». Зареєстроване воно у 2008 році, а з 2015 року перебуває у стані припинення. Основний вид діяльності – оптова торгівля іншими продуктами харчування. Ну і контактний телефон у підприємства Світлани Шмід ідентичний з компанією ПП «МОВЧАН», як і місце реєстрації – село Вигуричі.

ПП «СВ - МОВЧАН», яке заснувала Світлана Шмід

На цьому кількість житла у пані Світлани не закінчилась, адже вона ще є власницею квартири у Луцьку. Помешкання, загальна площа якого становить 30,7 м2, з'явилось в жінки ще у 2006 році. Проте вартість цих квадратних метрів у декларації не вказана.

Отримала мільйонну землю за так?

Серед іншого очільниця комбінату також володіє земельними ділянками:

  • з листопада 2020 року земельною ділянкою у селі Боратин. Загальна площа – 1 563 м2. Вартість не вказана;
  • з липня 2014 року земельною ділянкою у селі Забороль. Загальна площа – 1 000 м2. Вартість не вказана;
  • з лютого 2014 року земельною ділянкою у селі Чаруків. Загальна площа – 562 м2. Вартість не вказана;
  • з червня 2001 року земельною ділянкою у селі Чаруків. Загальна площа – 24 600 м2. Вартість не вказана.

Походження такої кількості землі у її декларації за 2023 рік не зазначене.

Зауважимо, за даними спеціалізованого майданчика з продажу, ділянка, наприклад, у селі Боратин на 12 соток (навіть менше, ніж ділянка, якою володіє Шмід) коштує 1,6 мільйона гривень. Це в декілька разів більше, ніж дохід жінки за 2020 рік.

Ціна на земельну ділянку у селі Боратин

Підбиваємо підсумки:

  1. Директорка Луцького комбінату Шкільного і студентського харчування Світлана Шмід отримує чималу заробітню плату.
  2. Світлана Шмід декларує, що не володіє жодними коштами (ані готівкою, ані вкладами в банку).
  3. Попри те, її витрати значно перевищують її офіційні доходи.
  4. У більшості земельних ділянок, якими вона володіє, не вказана вартість. Ймовірно, щоб приховати, скільки вони коштують насправді.
  5. До земельних ділянок із вказаною вартістю є маса питань. Адже видається, що ця вартість занижена в рази, якщо не в десятки разів.
  6. Пані Шмід отримала в подарунок будинок на 170 квадратів і земельну ділянку на 0,16 га в Боратині, вказавши, що це все коштує 5 тисяч доларів.

Все це може вказувати на те, що у директорки луцького комунального підприємства Світлани Шмід є інші джерела доходів, аніж ті, що відображені в декларації.

Читайте також: ЧИ КРАДУТЬ НА ЇЖІ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ У ЛУЦЬКУ: ХРОНІКА СКАНДАЛУ

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *