Скільки землі орендують на Волині

image
Назар Тарадюк / 02.11.2023 / 0 Коментарів

На Волині господарюючі суб'єкти уклали понад 185 тисяч договорів оренди землі, тобто 594 орендарі використовують понад 253 тисячі гектарів площ паїв.

Про це інформує пресслужба сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Дохід, який орендарі нараховують і виплачують фізичним особам за здані в оренду земельні паї, підлягає оподаткуванню ПДФО та військовим збором. Тому у Головному управлінні ДПС на Волині  звертаються до орендарів з проханням своєчасно та у повному обсязі розраховуватися з бюджетом. 

Господарюючим суб’єктам варто врахувати, що розрахунковий розмір орендної плати за 1 га земельного пая в середньому по області становить 4 тисячі гривень. Тож якщо всі орендарі землі сумлінно перераховуватимуть до бюджету орендну плату та ПДФО від паїв фізичних осіб, які приносять дохід, громади матимуть вагомі бюджетні надходження. 

Аналітика податківців свідчить, що розрахункова сума ПДФО за здані в оренду земельні паї на рік становить понад 182 мільйони гривень. Станом на 23.10.2023 орендарі земельних часток (паїв) до бюджету сплатили 114,4 мільйона гривень ПДФО.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують орендарям землі не зволікати зі сплатою ПДФО та інших обов’язкових платежів до бюджету та подбати про погашення заборгованих, в тому числі у минулі роки, податку на доходи фізичних осіб та орендної плати. 

Читайте також: На Волині у росіянина конфіскували 0,6 га городів

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *