Спецтрибуналу для путіна бути? Юлія Вусенко повернулася з Гааги

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Спецтрибуналу для путіна бути? Юлія Вусенко повернулася з Гааги
image
Наш Інсайдер / 23.02.2023 / 0 Коментарів

Днями з Нідерландів повернулася українська делегація, в складі якої були представники приморських громад нашої держави — Маріуполя, Херсона, Миколаєва. Їхній візит організувала Мережа захисту національних інтересів «ANTS» разом з партнером «Міжнародний центр української перемоги».

Як розповіла учасниця делегації, експертка «ANTS» Юлія Вусенко, зустріч відбувалися на декількох рівнях - місцеве самоврядування, парламент, Міністерство закордонних справ, громадські організації.

Серед міст, в яких побували українці, особливу увагу звертали на досвід відбудови Ротердаму після Другої світової війни. Місцеві фахівці висловили готовність допомагати українським містам. "Ротердамські архітектори радили робити акцент на відновленні економіки, щоб створювати робочі місця. Якщо в людей буде робота, то вирішити житлову проблему буде простіше", - розказала політикиня.

Також вона додала, що під час зустрічей домовлялися про співпрацю на рівні громад, адже таким чином комунікації відбувається швидше і простіше, мовляв, спілкуються конкретні фахівці, приміром, ті ж архітектори з архітекторами. 

У Ротердамі вдалося потрапити до Українського дому, де допомогу можуть отримати наші співвітчизники, які втікали від війни в Нідерланди. Відбулися й зустрічі з ГО, які допомагають українцям-біженцями. Юлію Вусенко приємно вразило, що прийшло багато людей, які від 24 лютого підтримують і продовжують підтримувати нашу державу.

Натомість в парламенті говорили про відбудову нашої країни. Учасники делегації наголошували, що Україну треба відбудовувати не за кошти країн ЄС, а за рахунок репарацій росії, яка розпочала війну. А в МЗС українці просили урядовців Нідерландів сприяти збільшенню наданню військової допомоги ЗСУ, тому що сьогодні саме військові є запорукою зупинення російської агресії.

Також українці побували в Гаазі, адже підтримувати зв'язки з цим містом важливо, враховуючи відданість міжнародної спільноти справедливості та відповідальності за злочини, які були скоєні росіянами. 

На цьому Мережа захисту національних інтересів «ANTS» не зупиняється і планує візити лідерів громад України в Італію, Францію та Німеччину. Крім того, триває підготовка до участі в Світовому Форумі місцевого самоврядування в Барселоні.

 

Зустріч в парламенті Ротердаму

 

Зустріч з ГО, які допомагають українцям в Нідерландах

 

Зустріч з мером Гааги

 


В Українському домі в Ротердамі

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *