Справа Коломойського: детективи відмовляються залучати консула Ізраїлю

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Справа Коломойського: детективи відмовляються залучати консула Ізраїлю
image
Назар Тарадюк / 17.10.2023 / 0 Коментарів

Для участі у слідчих діях адвокати Ігоря Коломойського просили залучити уповноваженого консула Ізраїля, бо бізнесмен - громадянин цієї держави.

Детективи Бюро економічної безпеки України відмовилися задовольнити клопотання, - пише УНІАН.

"Як відомо, пан Ігор Коломойський є громадянином Держави Ізраїль. Для забезпечення відповідних процесуальних гарантій ми з колегами ініціювали клопотання до Бюро економічної безпеки України та просили залучити для участі у слідчих діях уповноваженого консула Держави Ізраїль", - повідомив адвокат Олександр Лисак, який представляє інтереси бізнесмена.

За його словами, традиційно у задоволенні такого клопотання детективи БЕБ відмовили.

"Ми отримуємо послідовні відмови у забезпеченні зустрічей з дружиною клієнта, залучення консула, а самого клієнта жодного разу за час перебування під вартою не допитували. Більше того, останню відмову детективи надали фактично в той самий день звернення з клопотанням, що на нашу думку, свідчить про шаблонне ставлення слідства до будь-яких клопотань захисту", - підкреслив Лисак.

Нагадаємо, 2 вересня Служба безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офіс генпрокурора вручили Коломойському підозру за статтями 190 та 209 Кримінального кодексу: шахрайство та легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом. Згодом Коломойський отримав ще 2 підозри: про виведення з Приватбанку загалом 15 млрд грн.

Шевченківський райсуд Києва обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів із можливістю внесення застави в розмірі майже 510 мільйонів гривень. Згодом розмір застави збільшили до 3,89 млрд грн.

8 вересня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура на 2 доби наклали арешт на активи та майно Коломойського.

Суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко 21 вересня відмовив прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в арешті активів олігарха Ігоря Коломойського.

Йому загрожує до 12 років ув'язнення.  

Відомо, що Апеляційний суд залишив в силі запобіжний захід у вигляді перебування під вартою та застави у 3,8 млрд гривень бізнесмену Ігорю Коломойському.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *