Стернійчук: росія блокує роботу «зернового коридору»

image
Наш Інсайдер / 01.02.2023 / 0 Коментарів

Кількість виходів суден із українським зерном у рамках «зернового коридору» впала до антирекордного показника. Це пов’язано із штучним блокуванням з боку інспекторів рф, - каже народний депутат Валерій Стернійчук.

«Відтак у Босфорі черга із-понад 100 суден! Зазначу, що «Зерновий коридор» щодо транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів у Чорному морі — це механізм забезпечення продовольчої безпеки у світі», - написав нардеп.

За його словами, вродовж січня кількість суден, які виходили із українських портів - 2, 3 кораблі на день і це один із найнижчих показників за всі місяці існування «зернового коридору»!

Усього Україна відправила у рамках зернової ініціативи вантажів у межах 18,4 млн тонн. Якщо рф і надалі блокуватиме зернову ініціативу - частина країн Африки і Близького Сходу недоотримають зерно на хліб.

Нагадаємо, за серпень 2022 року “зерновим коридором” із розблокованих українських портів “Одеса”, “Чорноморськ” та “Південний” уже вдалось експортувати 1 млн тонн агропродукції.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *