Стернійчук їздить на авто помічника і отримав 644 000 грн зарплати

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Стернійчук їздить на авто помічника і отримав 644 000 грн зарплати
image
Назар Тарадюк / 01.04.2024 / 0 Коментарів

Декларацію за 2023 рік подав нардеп з Волині Валерій Стернійчук, у якій вказав, що проживає з моделлю Анною Туз, має пів мільйона гривень у готівці та їздить на авто Renault Koleos.

Оприлюднив декларацію за 2023 рік нардеп 31 березня 2024-го. У своїй декларації за минулий рік депутат зазначив, що проживає спільно з Анною Туз, прописаною у місті Бахмач Чернігівської області. Це модель, з якою народний обранець «засвітився» минулого року. У червні 2023-го Стернійчук вітав її з днем народження та публікував фото з Анною на своїй інстаграм-сторінці. У декларації він зазначив й сина Анни Матвія Туза, - пише Центр журналістських розслідувань "Сила правди".

З-поміж нерухомості у 2023 році нардеп має у власності майже п’ять соток землі у селі Крупа Луцького району. У цьому ж селі розташований житловий будинок загальною площею 62,8 квадратів, яким Стернійчук володіє спільно з колишнім завідувачем клубу у селі Воротнів Олександром Галайдою. Окрім того, разом з батьками Олександром та Ларисою Стернійчуками, а також братом Ігорем депутат має квартиру у Луцьку загальною площею 50,5 квадратів. Позаторік нардеп вказував ще одну нерухомість – орендовану у Києві квартиру площею 112,6 квадратних метрів. Однак у новій декларації ця квартира не зазначена.

З березня 2022 року Валерій Стернійчук користується автівкою Renault Koleos 2018 року випуску. Такий кросовер має середню ринкову вартість близько 950 тисяч гривень. Автівка офіційно належить Миколі Мозолюку – він помічник народного депутата на постійній основі за трудовим договором.

За 2023 рік Стернійчук задекларував 644,1 тисячі гривень зарплати від Верховної Ради України, що становило в середньому 53,6 тисячі гривень на місяць. Додатково депутат отримав 528 гривень банківських процентів. Натомість його грошові заощадження складалися з семи тисяч доларів та 500 тисяч гривень у готівці, а також майже 102 тисяч гривень на банківських рахунках.

Анна Туз у минулому році зарплату не отримувала. З-поміж надходжень вона задекларувала 10,3 тисячі гривень соціальних виплат від управління соціального захисту населення Ніжинської районної державної адміністрації Чернігівської області. Ще – майже чотири тисячі гривень процентів та 1211 гривень, отриманих у вигляді неустойки від «Нової пошти». Разом з тим, цивільна дружина нардепа офіційно мала 12 тисяч доларів у готівці та 3774 гривні на банківських рахунках.  

У декларації за 2023 рік Валерій Стернійчук також вказав, що є віце-президентом у благодійній організації «Благодійний фонд «Проксен».

Варто додати, на початку 2024 року видання «Українська правда» з’ясувало, що народний депутат є одним із співзасновників ГО «Волинський актив молоді», яку він не позначає у деклараціях. За даними видання, завдяки цій організації щонайменше 18 військовозобов’язаних чоловіків у 2023 році виїхали за кордон і не повернулись. У коментарі виданню Стернійчук пояснив, що давно − ще до моменту обрання нардепом − не має стосунку до вказаної організації.

У цьому ж розслідуванні журналісти виявили, що Валерій Стернійчук сам виїжджав за кордон на автівці Mercedes-Benz S-класу. Однак нардеп заявив, що виїжджав у складі делегації, а автівка йому не належить.

Окрім того, з’ясувалося, що рідний брат нардепа Ігор Стернійчук разом з дружиною під час повномасштабного вторгнення придбали дві автівки BMW вартістю близько 25 тисяч доларів кожна, а у 2023 році дружина брата придбала Mercedes-Benz GLS вартістю близько 70 тисяч доларів. На це Валерій Стернійчук заявив, що рідко спілкується з братом і не зміг дати відповіді на питання щодо автівок.  

Нагадаємо, Валерія Стернійчука обрали нардепом у 2019 році за списками партії «Слуга народу». На момент обрання він працював завідувачем клубу Підгайцівської сільської ради Луцького району.

Валерій Стернійчук має у Верховній Раді України 12 помічників. З-поміж них – син народного депутата з Києва від політичної партії «Слуга народу», голови комітету з питань прав людини Верховної Ради Андрія Задорожного Іван Задорожний. У нинішньому скликанні він також допомагав нардепу Андрію Костіну, якого у 2022 році призначили Генеральним прокурором України. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *