Судитимуть правоохоронця, який збив на блокпості двох людей на Волині

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Судитимуть правоохоронця, який збив на блокпості двох людей на Волині
image
Віктор Гордійчук / 28.12.2022 / 0 Коментарів

Працівники ДБР скерували до суду обвинувальний акт щодо правоохоронця, який збив двох людей.

Трагедія сталася 27 липня на тимчасовому контрольно-перепускному пункті на виїзді з Нововолинська, повідомила речниця Територіального управління ДБР, розташованого у Львові, Тетяна Муравель.

Легковий автомобіль , яким керував сержант поліції, спробував об’їхати авто, яке саме проходило перевірку на блокпості , і наїхав на поліцейського та нацгвардійця. Вони загинули на місці аварії.

Як встановило слідство, водій проявив неуважність та злочинну недбалість, не стежив за дорожньою обстановкою, не обрав безпечної швидкості руху, не врахував перешкоду попереду - транспортний засіб, який саме проходив перевірку на тимчасовому блокпості.

При спробі обїхати автомобіль , він виїхав на узбіччя, де й наїхав на двох осіб. Далі авто наїхало на бетонну опору, внаслідок чого травми середньої важкості отримав пасажир автівки. Тож водія обвинувачують в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб та середньої тяжкості тілесні ушкодженння ( ч. 3 ст. 286 КК України)

Передбачене статтею покарання – позбавлення волі на строк десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Правоохоронця звільнили з правоохоронних органів, він перебуває під домашнім арештом.

Процесуальне керівництво здійснює Волинська обласна прокуратура.

Нагадаємо, до суду скерували обвинувальний акт щодо 24-річної тренерки одного зі спортклубів Луцька, під час заняття у якої мало не втопилася дитина. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *