«Сумнівній» фірмі з Одеси заплатять 1 млрд за утримання доріг Волині

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Сумнівній» фірмі з Одеси заплатять 1 млрд за утримання доріг Волині
image
Еля Коротинська / 23.09.2024 / 0 Коментарів

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Волинській області завершила пошук підрядних організацій, які надаватимуть послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення. Про це стало відомо з оголошень, розміщених на майданчику публічних закупівель ProZorro.

Так, у вересні державною службою було проведено 3 закупівлі на загальну суму 1 627 211 968 грн. Цікавим фактом є те, що Служба відновлення та розвитку інфраструктури вирішила знайти підрядника відразу на 2 роки, який займатиметься утримання доріг з початку 2025-го до 31.12.2026 року.

Серед основних робіт:

  1. Ліквідація вибоїн асфальтобетонного покриття
  2. Ліквідація вибоїн пневмо-струменевим методом
  3. Очищення доріг від снігу
  4. Розподілення протиожеледних матеріалів по покриттю машиною з обладнанням на базі автомобіля

Отож, хто здобув перемогу в закупівлях і на які ділянки доріг:

Участь у закупівлі взяло лише 1 підприємство – ТОВ «Автомагістраль-Південь». Вартість контракту становить 422 852 072 грн.

В закупівлі виграло те саме підприємство ТОВ «Автомагістраль-Південь». Вартість контракту становить 642 517 640 грн.

У третій закупівлі перемогу здобуло ТзОВ «Луцькавтодор-сервіс». Вартість контракту становить 555 842 256 грн.

Усі 3 переможці наразі очікують рішення про підписання договору зі Службою відновлення та розвитку інфраструктури у Волинській області.

Таким чином, «Луцькавтодор-сервіс» отримає за свою роботу 555,8 млн грн, а «Автомагістраль-Південь» - понад 1 млрд бюджетних коштів.

ТОВ «Луцькавтодор-сервіс» добре відоме на Волині. Раніше «Луцькавтодор-Сервіс» був дочірнім підприємством «Луцькавтодору», чиїм співвласником до 2011 року був Юрій Ольховий, екс-керівник Волинської САД (2009-2010 рр.). Нині фірма офіційно належить волинянам Оксані Смялко та Вадиму Заяць.

А от «Автомагістраль-Південь» має досить таки сумнівну репутацію, адже ця фірма неодноразово фігурувала в антикорупційних розслідуваннях.

Це підприємство теж вже неодноразово брало участь у тендерах на обслуговування та ремонт волинських доріг.

ТОВ «Автомагістраль-Південь» зареєстроване ще у 2006 році і має «прописку» у місті Одеса. Основний вид діяльності – будівництво доріг та автострад. Статутний капітал підприємства – всього 40 000 грн. Керівником є Тимофєєв Микола Сергійович, а бенефіціаром, тобто засновником, Бойко Олександр Леонідович.

Згідно даних аналітичної платформи YouControl, ТОВ «Автомагістраль-Південь» 16 разів фігурувало у антикорупційних розслідуваннях.

Як писало видання «Наші гроші», «Автомагістраль-Південь» в публічному просторі фірму представляє Микола Тимофеєв, член правління Національної асоціації дорожників України. Донедавна формально компанія належала одеситам Олегу Наливанному і Валерію Короткову, яких називали «людьми з оточення» багаторічного мера Одеси Геннадія Труханова. До слова, його нещодавно звинуватили в отриманні громадянства російської федерації.

У 2022 році компанію "Автомагістраль-Південь" також пов'язували зі спробою рейдерського захоплення будівельного об'єкта у Гостомелі Київської області. Ця фірма, без будь-якої дозвільної документації, розпочала проведення будівельних робіт на земельній ділянці, яка знаходиться у використанні іншого підприємства (ТОВ "Вітрувія"), згідно з нормами земельного кодексу та правовстановлювальних документів. Компанія виконує ці роботи неофіційно нібито в інтересах місцевої адміністрації Гостомеля, начебто для розміщення модульного містечка.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *