Три екс-командири корвету «Луцьк» перейшли на бік росії: Макеєва судитимуть за держзраду

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Три екс-командири корвету «Луцьк» перейшли на бік росії: Макеєва судитимуть за держзраду
image
Іра Поліщук / 01.10.2022 / 0 Коментарів

Державне бюро розслідувань заочно повідомило про підозру колишньому командиру протичовнового корвета «Луцьк» капітану ІІІ ранга Сергію Макеєву.

Капітан  у 2014 році перейшов на бік Росії і зараз командує російським протичовновим кораблем Суздалець.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Працівники ДБР повідомили про підозру у державній зраді колишньому командиру протичовнового корвета Луцька, який у 2014 році після окупації Росією АР Крим перейшов на службу до загарбників», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що капітан після захоплення збройними формуваннями РФ його частини у Севастополі добровільно присягнув на вірність агресору.

«На сьогоднішній день він командує російським протичовновим кораблем Суздалець, який бере участь у російській збройній агресії проти України», – уточнюється у повідомленні.

Колишньому українському військовому заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Йому загрожує до 15 років ув’язнення.

Відзначимо, що корвету «Луцьк» не дуже пощастило з капітанами.

Попередник Макеєва Максим Ємельяненко, який командував кораблем з 2012 по 2014 і потім здав ворогу корвет «Тернопіль» , також перейшов на службу до росіян і нині є заступником командира сторожевого корабля «Питливий» ЧФ РФ.

Шлях зради обрав Григорій Бреєв, котрий очолював «Луцьк» у 2008–2009 роках. Нині він капітан фрегата «Адмірал Макаров» ЧФ РФ.

Обоє раніше уже також отримали підозри від українських правоохоронців.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *