У Білорусь прилетів літак Віктора Януковича

image
Наш Інсайдер / 24.05.2024 / 0 Коментарів

О 12:50 у гомельському аеропорту приземлився літак Dassault Falcon 900C (RA-09617), що належить Віктору Януковичу. Янукович востаннє відвідував Білорусь у березні 2022 року.

Що може означати візит Януковича до Мінська на тлі переговорів Путіна і Лукашенка міркують в Центрі національного спротиву.

Як зазначалося раніше, це перший візит Януковича від березня 2022 року, коли російський наступ на Київ почав захлинатися і Кремль у судомних спробах пошуку варіантів дій дістав зі своєї колоди політичний труп, що давно розклався. Найімовірніше, і сам Янукович, м'яко кажучи, тоді не вірив, що російським загарбникам вдасться втілити їхні плани в життя.

Зараз же через майже два роки після цих подій візит «легітимного» до Мінська виглядає ще більш комічно. Особливо на тлі таких важливих зустрічей між главами Росії та Білорусі, і паралельно зустрічі силових відомств Бєлоусова і Хреніна.

Присутність Януковича явно виглядає зайвою і недоречною. З іншого ж боку, знаючи, як російські технологи та їхні білоруські колеги вміють нагнітати, то цілком можливо, що вони цей візит можуть піднести, як план, що явно готується, нібито повторного нападу на Київ.

Проте що два роки тому, що зараз Віктор Янукович, як був, так і залишається політичним трупом, який для російської влади став валізою без ручки, і чергова спроба його легітимізувати і кудись приткнути матиме смішний вигляд, як в очах українського народу, так і в очах цивілізованого світу.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *