У білорусі обмежують виїзд людей призовного віку

image
Наш Інсайдер / 04.05.2024 / 0 Коментарів

Система обмеження поїздок громадян призовного віку в білорусі Рада безпеки (Радбез) і Комітет державної безпеки (КДБ) представили результати своєї роботи щодо системи обмеження поїздок громадян призовного віку.

Доповідь, яку підготувала спеціальна група, розповіла про заходи щодо стримування міграції та забезпечення безпеки країни, - повідомили у Центрі національного спротиву.

Джерела повідомляють про нервову розмову під час представлення результатів роботи. У своїй доповіді представник КДБ, Тертель, відзвітував про виконання всіх доручень щодо обмеження можливостей отримання шенгенських віз для громадян. Він також зазначив, що контроль над громадянами, які виїжджають, було посилено, що ускладнило перетин кордону.

Однак, Радбез представив аналітику, що вказує на триваючий витік кадрів, фахівців і абітурієнтів з країни. Попередні заходи, такі як ІПСО і гібридні атаки мігрантів, визнані успішними, але недостатніми.

Витік кадрів триває колишніми темпами, причому спостерігається зрушення з «політичної» еміграції на «економічну». Статистика показує, що основний потік тих, хто виїжджає з країни, становлять особи до 40 років, включно з молоддю і сім'ями з дітьми. Вжиті заходи з пропаганди про повернення і створення комісій не принесли значущих результатів. Ця доповідь відображає заклопотаність влади щодо збереження кадрового потенціалу та запобігання «економічній» еміграції.

Наступні кроки державних органів будуть спрямовані на посилення контролю та залучення молоді до активної життєдіяльності в країні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *