У двох селах на Волині – карантин через сказ: тварин вакцинують. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У двох селах на Волині – карантин через сказ: тварин вакцинують. ВІДЕО
image
Назар Тарадюк / 29.12.2022 / 0 Коментарів

У селах Оздів та Ратнів Луцького району оголосили карантин через виявлення сказу в корів на місцевих фермах. Ветлікарі уже вакцинували всю худобу, 28 грудня приїхали щеплювати домашніх тварин у домогосподарствах.

Як розповів Суспільному начальник Луцької райдержлікарні ветмедицини Андрій Ткачук, якщо не запобігти цій хворобі у тварини, то наслідки можуть бути летальними. Після застосування вакцини повторне щеплення проводять через один рік.

"Досить небезпечна хвороба. У котів та собак агресія проявляється, слиновиділення сильне при хворобі. При укусі попадає слина в рану та іде зараження людини чи тварини", – говорить ветлікар.

Щоб впродовж дня обійти усі будинки у селі, ветлікарі розділилися на п'ять груп. Зі слів старости сіл Ратнів і Озеряни Галини Яковець, місцеві жителі організувалися та очікували на приїзд медиків.

"В Ратневі є 250 домогосподарств. Люди дуже чекали, бо мало бути в понеділок. Усі організувалися: хтось тварин вдома закрив, з розумінням до цього віднеслися", – каже жінка.

Вакцинування в Оздові та Ратневі завершили о 17:00 і загалом щепили понад 400 домашніх тварин. Упродовж цього року на Волині виявили 31 випадок сказу тварин, – зазначив керівник відділу Держпродспоживслужби Сергій Войтюк.

Суспільне також поспілкувалося з місцевими жителями, домашніх тварин яких вакцинували від небезпечної інфекційної недуги.

Нагадаємо, на Волині вперше за два роки зафіксували кілька випадків інфікування кашлюком.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *