У луцькому ліцеї – спалах інфекції, триває розслідування

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У луцькому ліцеї – спалах інфекції, триває розслідування
image
Віктор Гордійчук / 18.01.2023 / 0 Коментарів

До Центру контролю та профілактики хвороб цими вихідними надійшли повідомлення про випадки інфекційних захворювань серед учнів Луцького ліцею №22.

Про це у фейсбуці повідомляє ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

Під час проведеного епідрозслідування фахівцями центру було відібрано проби зразків із зовнішнього середовища, харчових продуктів, біоматеріал від дітей та персоналу школи для проведення бактеріологічних та вірусологічних досліджень. При проведенні досліджень в готових стравах, сировині та воді патогенних та умовно патогенних мікроорганізмів не виявлено.

За результатами проведених молекулярно-генетичних досліджень методом ПЛР біоматеріалу від хворих виявлено збудник ротавірусної інфекції.

Організовано медичне спостереження за станом здоров’я учнів з метою активного виявлення хворих. За рекомендацією фахівців Центру школу тимчасово переведено на дистанційну форму навчання.

На сьогодні отримано повідомлення на 16 хворих, це учні Луцького ліцею № 22. Захворювання протікають в середній та легкій формі важкості. Лише одна дитина госпіталізована, всі решта лікуються амбулаторно під наглядом лікаря.

Як відомо, ротавірусна інфекція — одна з форм гострої кишкової інфекції, збудником якої є ротавірус людини. Здебільшого виникає в холодну пору року, переважно з листопада до квітня.

Передавання відбувається контактно-побутовим шляхом — під час контакту з поверхнями чи предметами, що могли бути забруднені фекаліями, як-то іграшки, меблі, одяг, підлога, або під час вживання в їжу інфікованих продуктів харчування.

Нагадаємо, у двох селах на Волині – карантин через сказ: тварин вакцинують. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *