У Луцьку нарешті перейменують вулицю Пушкіна

image
Оля Коновалова / 29.12.2022 / 0 Коментарів

У Луцьку пообіцяли нарешті перейменувати вулицю Пушкіна.

Про це Ігор Поліщук повідомив в у своєму телеграм-каналі.

На розгляд сесії вношу проєкт рішення про перейменування вул. Пушкіна на вул. Вальдемара Пясецького.

Вальдемар Пясецький — один з найбільш відомих дослідників історії Луцька, автор понад сотні статей з історії нашого міста, а також книг «Вулиці і майдани Луцька», «Пройдімося давнім Луцьком», «Луцьк. Історико-краєзнавчі нариси», «Родовід Лучеська великого», «Луцьк.Середмістя», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у Луцьку процес перейменування вулиць йде доволі повільно і навіть депутатка Луцькради Алла Доманська хотіла очолити комісію з перейменування, аби якось змінити цю ситуацію.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чому Луцьк пасе задніх у дерусифікації

Натомість громадська активістка, історикиня, співробітниця Українського інституту національної пам’яті Леся Бондарук зазначила, що Луцька топонімічна група подавала іншу пропозицію - Святовасилівська, адже там збереглися залишки старовинного монастиря Святого Василія.

Я підтримую пропозицію одну з вулиць міста назвати іменем П'ясецького - він достойний цього, але є чимало інших вулиць, навіть у центрі міста. Навіщо було одну з центральних вулиць називати Глиняна? Перейменуйте її тепер на П'ясецького!

І головне: закон один для всіх. І для міського голови також! Тому спочатку хай ця іменна пропозиція пройде двомісячне громадське обговорення. І ми принципово будемо стежити, як мер, юрист за фахом, вміє дотримуватися законності, - наголосила Леся Бондарук.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *