У Луцьку попрощалися із загиблим Героєм Віталієм Пшитюком

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку попрощалися із загиблим Героєм Віталієм Пшитюком
image
Іра Поліщук / 24.09.2022 / 0 Коментарів

Луцька громада віддала останню шану солдату Віталію Пшитюку, котрий поліг у бою із російськими загарбниками в районі населеного пункту Білогірка Херсонської області. Він був призваний на військову службу по мобілізації.

Чин похорону відбувся у суботу, 24 вересня, - повідомили у Луцькій міській раді.

Відспівували 31-річного Героя у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. За упокій душі спочилого разом з духовенством молилися родина та бойові побратими.

Священик, який проводив чин похорону, наголосив: “Ховаємо патріота України, молодого чоловіка, котрому тільки жити й жити. Але не сталося... Воїн зробив свідомий вибір — боронити свою країну, боронити сім'ю. Це його посвята Творцеві, який обрав для нього таку місію. Величну і складну. Нам це треба прийняти і молитися за жертовну душу Героя, бо вона зараз серед нас. Дякує за те, що ви прийшли — згадали, вшанували, оцінили...”

Нагадаємо, захищаючи Україну, у Херсонській області загинув лучанин Віталій Пшитюк.

По завершенню богослужіння домовину з тілом воїна пронесли Театральним майданом. Люди, котрі у цей час йшли у справах, зупинялися й ставали на коліна. В честь шани військовослужбовцю, що віддав своє життя за захист територіальної цілісності та незалежності України.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *