У Луцьку презентували виставку живопису, скульптури та кераміки. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку презентували виставку живопису, скульптури та кераміки. ВІДЕО
image
Назар Тарадюк / 20.10.2022 / 0 Коментарів

У культурно-мистецькому центрі "Красне" обласного центру Волині 19 жовтня відкрили виставку живопису, скульптури і кераміки. Творчі роботи презентував учасник обласних і всеукраїнських виставок, уродженець села Ратнів Луцького району Іван Хом’як.

Як розповів митець Суспільному, на виставці зібрані старі та нові роботи, зокрема з кераміки представлені фарфорові речі – залишки українського фарфору, декілька скульптур-портретів і живопис на тему історії України й козацтва.

"Я козацтвом давно захоплювався – Мазепою і не тільки. Остання актуальна тема – це Іван Богун. Це один з тих, хто виступав за незалежність України. Багато робіт у мене зроблено в "Лісовій пісні", в санаторії, де зали оформлені моїми роботами з кераміки, і живописом. Є роботи в Польщі на пленерах", – говорить митець.

Одна із робіт – скульптура-портрет українського актора театру і кіно Богдана Ступки зі вирізьбленими словами "Це не ти, це завжди хтось інший". Іван Хом’як каже: ця робота – дань театру, якому віддав чотири прекрасних роки життя.

"Є актори, які грають чужі ролі і рідко коли автор показує самого себе, він завжди хтось інший. У свій час я багато з Богданом Ступкою спілкувався, коли знімали "Украдене щастя" у Львові", – говорить митець.

Серед живописних творів волинського митця – портрет волинського бджоляра Івана Душака, котрий завітав на відкриття виставки.

"Людина показала, художник про смисл мого життя. Там бджоли і ця робота. Я думаю, що воно повинно подобатися. Ці картини для любителів. Якщо їх вміє людина розгадати, взнати про що воно написане, то думаю, що кожна картина має якийсь смисл", – додав волинянин.

Іван Хом’як – викладач Волинського коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського. Виставку педагога відвідали студенти закладу, серед них Марія Камець.

"Він, як вчитель, дуже багато розповідає нам про життєвий шлях, тим самим надихає мене ставати кращим художником. Мені дуже подобається Триптих "Морська феєрія". Він викликає емоції, якийсь яскравий", – зазначила студентка.

Виставка експонуватиметься у Луцьку впродовж двох тижнів.

Нагадаємо, у Луцькому технічному університеті експонували виставку картин, створену штучним інтелектом.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *