У Луцьку судили шпигуна, який продавав конфіденційну інформацію

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку судили шпигуна, який продавав конфіденційну інформацію
image
Наш Інсайдер / 17.11.2021 / 0 Коментарів

Луцький міськрайонний суд оголосив вирок чоловіку, який продавав чужі документи з конфіденційною інформацією. Зокрема, йому вдалось провести оборудку і продати фотокопії паспортів та інші персональні дані шахраям.

Слідству не вдалось встановити, як на персональний ноутбук чоловіка потрапили ці документи, проте вони зафіксували факт їх продажу.

Шпигун зареєструвався під псевдоім'ям і протягом 2019-2020 років розміщував через сумнівні сайти і канали оголошення про продаж фотокопій паспортів громадян України. Зрештою, йому прийшло повідомлення у мессенджер «Telegram» з пропозицією купівлі. Після короткого листування чоловік переслав замовнику усі файли. Натомість отримав за це 12 600 російських рублів, що згідно офіційного курсу НБУ станом на момент вчинення злочину становило 4 660, 61 грн.

Правоохоронці викрили чоловіка на продажі конфіденційної інформації і притягнули до відповідальності за ч.1 ст.361-2 КК Україниесанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації)

Зловмисник визнав свою вину і пішов на угоду з прокурором. Таким чином 15 листопада йому оголосили вирок за продаж чужих документів. Однак, його не запроторили за ґрати. Чоловіку присудили штраф у розмірі 2100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. А це - 35 700 грн.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *