У Луцьку хочуть облаштувати підземні контейнери для сміття

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку хочуть облаштувати підземні контейнери для сміття
image
Іра Поліщук / 22.04.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку планують розмістити близько 50 підземних контейнерів для збору відходів.

Про це повідомили на комісії з питань комунального майна та приватизації – пише Конкурент.

Депутат Луцької міської ради Андрій Лучик поцікавився чи планують у місті впроваджувати заходи для того, аби лучани намагалися сортувати свої відходи та чи будуть у Луцьку підземні контейнери для такого сортування. Адже це допоможе зменшити кількість сміття, яке вивозитиметься на сміттєзвалище.

«Чи планує «Луцькспецкомунтранс» наближати сортування сміття до наших громадян, і чи влаштовуватимуть у місті підземні смітники з розподілом відходів по певних «фракціях» для того, щоб зменшити об’єм викидів, які вивозять і мати з перероблення вторсировини якийсь дохід?» – поцікавився він.

Очільник комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк відповів, що такі нововведення планують впроваджувати в місті. У них уже є напрацювання того, як і де це робитимуть. До того ж, міський голова також погодив відповідну ініціативу. За словами директора підприємства, такі сміттєзбірники спочатку облаштовуватимуть у туристичних та центральних районах міста.

 «У цьому році хочемо зробити модернізацію майданчиків по збору відходів. Вже є напрацювання та погодження з міським головою про встановлення близько 50 підземних контейнерів.

Встановлюватимемо там, де є нововідремонтовані прибудинкові території, де є туристичні зони та у центральній частині міста. Ми вже напрацювали перелік тих локацій. Зараз тільки допрацьовуємо пропозиції по самих контейнерах», – каже пан Володимир.

Він також додав, що підприємство уже почало закупляти необхідну спецтехніку для обслуговування таких контейнерів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *