У Луцьку з дворів хочуть вивезти автомобільні шини: звідки саме

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку з дворів хочуть вивезти автомобільні шини: звідки саме
image
Назар Тарадюк / 11.03.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку з дворів багатоповерхівок та вулиць міста планують демонтувати використані автомобільні шини.

Про це йдеться в проєкті рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 10 березня 2023 року, - пише ІА "Конкурент".

У пояснювальній записці до проєкту рішення зазначається, що інспектори департаменту муніципальної варти під час обстежень вулиць і прибудинкових територій Луцька постійно виявляють використані автомобільні шини, які вкопані в землю або ж просто складені на зелених зонах, тротуарах, проїздах.

«Старі автомобільні покришки – невід’ємний елемент українського урбаністичного ландшафтного дизайну. Ледве не в кожному дворі сьогодні можна побачити шини, які дехто чомусь вважає чудовими прикрасами свого прибудинкового простору. Шини – і розвага для дітей, і захист для городів, які у місті заборонені, і огорожа території, і обмежувачі у проїздах до будинків. Народних гумових парканів так багато, що часом навіть не зрозуміле їхнє призначення», – йдеться в документі.

Разом із тим вживані шини – це високотоксичні небезпечні відходи, які потребують особливої утилізації. До їх складу входять понад 120 різних хімічних речовин (ізопрен, бутадієн, стирол та багато інших) і вони здатні негативно впливати на здоров’я людини та викликати багато хвороб. Гума виділяє небезпечні сполуки під час нагрівання чи контакті з водою. У 2020 році міська влада Києва, вивезла із прибудинкових територій житлових будинків та вулиць міста понад 35 тисяч старих автомобільних шин.

Торік у Луцьку ухвалили рішення про перелік природоохоронних заходів на 2022 рік, який передбачає вивіз та утилізацію з територій освітніх закладів міста Луцька понад  2 тисяч автомобільних шин.

Департамент муніципальної варти планує продовжити вивіз використаних автомобільних шин із дворів багатоповерхівок та вулиць міста Луцька. Реалізація цього рішення забезпечить очищення території міста використаних автомобільних покришок, які є екологічно небезпечними.

Тож виконавчий комітет вирішив затвердити перелік адрес, за якими знаходяться використані автомобільні шини, що підлягають демонтажу:

Перелік адрес, за якими знаходяться використані автомобільні шини, що підлягають демонтажу: 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *