У Луцьку хочуть створити ще одну комунальну установу

image
Назар Тарадюк / 26.07.2024 / 0 Коментарів

На чергову сесію Луцької міської ради, яка має відбутись 31 липня, планують винести проєкт рішення «Про доцільність створення комунальної установи Інституту міста». Авторами ідеї стали голови трьох фракцій – Роман Бондарук від «Слуги народу», Роман Кравчук від «За майбутнє» та Микола Федік від ВО «Свобода».

Основна мета, яку вказали автори – сприяння реалізації стратегії розвитку міста, навчання та проведення тренінгів, аналіз та моніторинг реалізації стратегії.

«Відповідно до завдань Інститутом міста буде проводитись обстеження та дослідження потенційних об'єктів інвестиційної привабливості, забезпечення інформаційного обслуговування учасників інвестиційних проєктів і програм на договірній основі. Підготовка проєктів законодавчих та інших нормативно-правових актів з питань, віднесених до його діяльності, висновків та пропозицій щодо доцільності залучення кредитів та інвестицій, у тому числі іноземних. Здійснюватиметься пошук потенційних грантодавців, інвесторів та кредиторів для часткового або повного фінансування проєктів Інституту міста та Луцької міської територіальної громади», - йдеться у пояснювальній записці до проєкту рішення.

Таким чином, департамент фінансів, бюджету та аудиту при внесенні змін до бюджету Луцької міської територіальної громади на 2024 рік має передбачити видатки на функціонування комунальної установи Інституту міста. І це радять зробити дуже оперативно - термін виконання до 10.08.2024.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *