У Луцьку влада віддала частину дороги підприємцю: виник скандал

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку влада віддала частину дороги підприємцю: виник скандал
image
Назар Тарадюк / 05.04.2024 / 0 Коментарів

У Луцьку в мікрорайоні Вишків мешканці провулка Дорожнього нарікають на підприємця, який фактично перекрив їм проїзд.

Раніше міська влада надала в оренду земельну ділянку підприємцю Віктору Токарчуку, який займається вантажними перевезеннями. Організовуючи роботу, чоловік забрав частину дороги, тим самим перекривши проїзд. Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

«Ми піднімали питання, щоб його відкрити, бо є висновок експерта, що це дорога загального призначення, яка реально об'єднує мікрорайон Вишків з Ківерцівською на пряму. Щоб сьогодні проїхати тут на Ківерцівську десь до кілометра, а так мусимо десь 3-4 км об'їжджати», – розповідає лучанка Наталія Грушка.

Наталія Грушка

 

Вона додає: підприємця можна зрозуміти, адже цю ділянку йому надали законно, однак міська влада на чолі з Ігорем Поліщуком продовжила договір оренди із підприємцем і варто було б враховувати інтереси людей.

«Не знаю, чия це має бути воля, але те, що має бути це зроблено, це однозначно. Але маємо те, що маємо. Було багато відписок. Було багато нашої громадської організації. Ми писали багато листів і багато відповідей було. І там кримінальне провадження було відкрите по провулку Дорожньому. І воно гарно закрилося. В нас робиться все як завжди», – каже пані Наталія.

Ба більше, виявляється у генплані міста цей провулок зазначений як повноцінна дорога, де мав би їздити транспорт і з’єднувати вулицю Авіаторів із вулицею Ківерцівською. На черговій сесії Луцької міської ради, яка відбулася 27 березня, обранці громади розглядали питання про продовження оренди земельної ділянки підприємцю Токарчуку. Тоді ж депутати запропонували рішення, як можна відкрити дорогу для лучан.

«Між ділянкою і між вулицею Авіаторів, настільки мені відомо, є вільна земельна ділянка. І можна змінити конфігурацію земельної ділянки таким чином, щоб відкрити проїзд з провулка Дорожнього до вулиці Авіаторів. Можливо, по цьому проїзду не проїде великогабаритний транспорт, але проїде інший транспорт і частково будуть зреалізовані положення генплану», – зазначив депутат міськради Андрій Маруняк.

Андрій Маруняк

Проте таку пропозицію підтримали не усі. Мовляв, ділянка, на якій веде діяльність підприємець, сформована і це призведе до її зменшення, що недопустимо.

«Даний субєкт господарювання з'явився на нашу комісію. Ми не виїжджали, але безпосередньо я орієнтуюся по карті. Я добре орієнтуюся по тій ситуації, яка там є і які там є сусіди. Я розумію, де, в яку сторону, йдуть запитання. Хто там має кудою виїжджати. Ведуться сьогодні переговори з іншими суб’єктами господарювання, щоб продовжити оцю дорогу прямо і буде виїзд на вулицю Авіаторів», – заявив депутат міськради Олександр Козлюк.

Як зазначила депутатка Луцької міської ради Алла Надточій, у такому випадку варто спочатку обговорити усі варіанти із підприємцями й лише тоді виносити це питання на голосування.

Проте міська влада, не дослухавшись до колег, вирішила знову зробити по-своєму і проголосувала за продовження оренди землі без будь-яких умов щодо можливості відкриття дороги для звичайних лучан. Аби дорогою могли користуватися не лише пішоходи та велосипедисти, але й водії легкових автомобілів. Це б дозволило розв'язувати проблему зі з’єднанням мікрорайону Вишків із вулицею Ківерцівською.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *