У Луцьку зрадника Сметаніна на 12 років позбавили волі

image
Назар Тарадюк / 16.07.2024 / 0 Коментарів

Волинянина Іллю Сметаніна, який повідомляв ворогу відомості про військовий аеродром, на 12 років позбавили волі.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Волинської обласної прокуратури суд визнав 37-річного волинянина винуватим у державній зраді (ч.1 ст. 111 КК України) та призначив йому покарання у виді 12 років позбавлення волі, - зазначають в прокуратурі Волині.

Довели, що чоловік у 2014 році почав співпрацювати із спеціальними службами російської федерації та виконував завдання зі збору й передачі інформації щодо Луцького військового аеродрому.

Волинянин повідомляв ворогу відомості про типи і кількість військових літаків, місця їх дислокації, заплановані тренувальні польоти, особисті дані військових льотчиків.

Доповів він і про результати обстрілу аеродрому, здійсненого агресором 24 лютого 2022 року, а також результати обстрілів інших об’єктів військової інфраструктури на території Волинської області. Затримали чоловіка 2 березня 2022 року, відтоді він перебуває під вартою.

Нагадаємо, зранку 24 лютого 2022 року по військовому аеродрому поблизу Луцька російська авіація завдала декілька ракетних ударів. Вже 4 березня в Службі безпеки України повідомили про затримання лучанина за підозрою у держзраді.

Слідчим авіалюбитель, який висвітлював у соцмережах роботу аеродрому, Ілля Сметанін тоді зізнався, що "здав" ворогу під обстріл Луцький військовий аеродром. 28 квітня Луцький міськрайонний суд призначив підозрюваному у Держзраді Іллі Сметаніну заставу в мільйон 984 тисячі гривень. Вже в серпні 2022-го Сметанін заявляв у суді, що не визнає провину.

Раніше ми писали, що відбувся суд у справі Сметаніна.

Читайте також: На побачення до Сметаніна у СІЗО ніхто не приходить. ВІДЕО

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *