У селі поблизу Луцька будують храм упц мп: гроші просять в людей

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У селі поблизу Луцька будують храм упц мп: гроші просять в людей
image
Назар Тарадюк / 15.02.2024 / 0 Коментарів

Нещодавно в Кульчині, що поблизу Луцька, тамтешній священник упц мп заявив, що в селі буде новий храм московського патріархату.

Гроші на його зведення батюшка збирає з людей, але коли 12 канал зацікавився будівництвом, священник усе заперечив. Він взагалі сказав, що його підставив інший, схожий на нього батюшка.

У лютому 2019 року священник упц мп Олександр Шмигаль дійсно залишився без церкви. Більшість прихожан Свято-Георгіївського храму, в якому він служив 8 років, вирішили вийти з московського патріархату. Оскільки батюшка рішення своєї пастви не підтримав, громада отримала нового священника з ПЦУ.

"Мені 11 числа в єпархії ПЦУ митрополит Луцький і Волинський Михаїл дав указ на цю парафію. Я знав, що тут буде, був уже до цього готовий, що тут зараз московський патріархат не віддасть ключі. Це стандартно: забрати ключі, вкрасти й сказати, що не такого не було", - сказав настоятель Свято-Георгіївського храму ПЦУ отець Роман Вонсіцький.

Зайти у церкву новостворена громада ПЦУ змогла - люди болгаркою зрізали замки. З того дня вже 5 років у Свято-Георгієвському храмі служать лише українською. Прихильники упц мп в церкву ні ногою. Разом з батюшкою Олександром Шмигалем моляться в старій сільській хатині.

Будинок невеликий, стоїть трохи далі центру села. За хатою пасуться кури й качки, людей в обідню пору тут немає. 

Ще напруженішою ситуація стала, коли на початку лютого в інтернеті з'явилося ось це відео. Священник Олександр Шмигаль заявив, що в Кульчині невдовзі буде храм московського патріархату. Гроші на його будівництво він просить в людей. 

У час, коли українці й навіть іноземці усіма силами донатять на потреби української армії, каже священник, збирати на будівництво храму та ще й московського патріархату - абсурд. 

Про скандальне будівництво "храму людських душ" – дивіться в сюжеті.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *