У Варшаві російського посла облили червоною фарбою. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Варшаві російського посла облили червоною фарбою. ФОТО
image
Оля Коновалова / 09.05.2022 / 0 Коментарів

У понеділок, 9 травня, посла держави-терориста росії в Польщі Сергія Андреєва облили червоною фарбою, коли він намагався покласти квіти на кладовище-мавзолей радянських воїнів у Варшаві (польською Cmentarz Mauzoleum Żołnierzy Radzieckich). Його зустріли українські мітингувальники, які протестували проти розв'язаної Росією війни проти України.

Сам російський дипломат після інциденту заявив, що пишається своїм президентом – воєнним злочинцем путіним, а також заявив, що території маріонеткових квазідержавних утворень «ДНР» та «ЛНР» насправді не належать Україні. У коментарі російським пропагандистам Андрєєв заявив, що «серйозно не постраждав».

До слова, напередодні тисячі людей вийшли в центр Варшави на акцію протесту «Россия, иди на х..», під час якої вимагали врятувати захисників Маріуполя і висміяли армію окупантів. Учасники акції пройшли маршем з українськими прапорами та плакатами на кшталт «Врятуйте Азовсталь», «Стоп путін», «Стоп війні», «Будь сміливим, як Україна», «Побороли нацизм – поборемо і рашизм», «Русский военный корабль, или на х..» від Палацу культури та науки до посольства Росії.

Згодом, Інститут масової інформації повідомив, що українкою, яка облила російського посла фарбою є журналістка Ірина Земляна.

«Ми підійшли до посла, розірвали пакети зі штучною кров’ю, і ця кров впала на посла та його помічника. Вони збентежені пішли, а ми кричали "фашисти". Ми не дозволили їм покласти квіти», – зазначила вона.

Міністерство закордонних справ Польщі своєю чергою оприлюднило заяву, в якій повідомило, що «Подія, яка відбулася під час покладання послом Російської Федерації вінків на кладовищі загиблих радянських воїнів, була прикрою і не повинна мати місце. Дипломати користуються особливим захистом, незалежно від політики, яку провадять їхні уряди».

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *