На Волині наражають школярів на небезпеку! Заболоттівській голова Валерій Свіржевський порушує наказ Погуляйка та організовує офлайн-навчання в ліцеї?

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині наражають школярів на небезпеку! Заболоттівській голова Валерій Свіржевський порушує наказ Погуляйка та організовує офлайн-навчання в ліцеї?
image
Наш Інсайдер / 02.09.2022 / 0 Коментарів

У Заболоттівській громаді, яка розташована під кордоном з Білоруссю, у місцевому ліцеї збираються провадити офлайн-навчання для частини учнів. Попри те, що Рада оборони Волинської області ухвалила рішення про 50-кілометрову зону, а саме - в громадах, які розташовані на такій відстані від кордону з Білоруссю навчання може бути лише дистанційне. Голова громади Валерій Свіржевській в цю ситуацію наразі не втручається.

Про це 2 вересня повідомили редакцію Insider Media жителі громади.

За їхніми словами, дирекція ліцею роздає батькам учнів молодших і середніх класів заяви та всіляко мотивує заболоттчан підписувати їх. У документі батьки нібито просять ліцей організувати офлайн-навчання на час воєнного стану. Водночас жителі громади, які до нас звернулися, кажуть, що не будуть підписувати та подавати такі заяви, адже їхній населенний пункт розташований лише за 6 кілометрів від кордону з Білоруссю і в час війни з росією мови про навчання офлайн не може бути.

Нагадаємо, що на Раді оборони області ухвалили рішення, щоб у 50-кілометровій зоні, яка межує з Білоруссю, навчальний процес офлайн не починався. Це 25% від усіх закладів освіти в нашій області. А очільниця управління освіти Волинської ОВА Людмила Плахотна підтвердила, що в згаданих громадах діти однозначно не вчитимуться в очному режимі.

Натомість голова громади Валерій Свіржевський каже, що вперше чує про подібну ініціативу та заперечив її. Мовляв, селищна рада проти очного навчання.

Проте батьки учнів ліцею такі слова голови обурюють. Вони вимагають, щоб він втрутився ситуацію та вплинув на директору ліцею, яку називають авторкою ідеї офлайн-навчання.

Insider Media продовжує стежити за розвитком подій навколо цієї ситуації та поінформує про зміни.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *