Ухвалили рішення змінити керівництво ЗСУ

image
Назар Тарадюк / 08.02.2024 / 0 Коментарів

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що ухвалили рішення про необхідність зміни керівництва Збройних сил України.

Про це він написав у Facebook.

Умєров зазначив, що «генералу Валерію Залужному випало одне з найскладніших завдань — керувати Збройними Силами України під час Великої Війни з росією».

Утім, за його словами, війна вимагає змін і «бойові дії 2022, 2023 та 2024 — це три різні реальності». Тож сьогодні ухвалили рішення про зміну керівництва Збройних Сил України.

«Щиро вдячний Валерію Федоровичу за всі досягнення та перемоги», — сказав Умєров.

Нагадаємо, наприкінці січня в мережі з’явилася інформація про нібито відставку Валерія Залужного. Проте речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заперечив цю інформацію.

А втім, західні ЗМІ з посиланням на джерела писали, що зустріч між Володимиром Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ щодо відставки останнього таки була. Видання Washington Post стверджувало, що між ними виникли розбіжності щодо того, скільки солдатів Україні потрібно мобілізувати цього року.

Згодом сам головнокомандувач ЗСУ опублікував статтю, в якій заявив, що проблеми з мобілізацією є серед факторів, які впливають на пошук нових форм застосування війська.

Видання Times писало, що Зеленський «змушений був скасувати своє рішення» після тиску з боку вищого військового командування та міжнародних партнерів.

Washington Post із посиланням на джерела також писав, що український уряд сповістив Сполучені Штати про намір президента відправити Залужного у відставку. Зазначається, що посадовці Білого дому не підтримали й не заперечили звільнення Залужного, заявивши, що це «суверенний вибір президента Володимира Зеленського».

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *