Українські артилеристи всього за кілька годин опанували гаубиці «Caesar». ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Українські артилеристи всього за кілька годин опанували гаубиці «Caesar». ФОТО
image
Оля Коновалова / 25.05.2022 / 0 Коментарів

Головнокомандувач ЗС України генерал Валерій Залужний розповів, що українські артилеристи всього за кілька годин опанували гаубиці “Caesar”.

Світлини їхньої роботи в зоні бойових дій опублікував увечері у вівторок, 24 травня.

“Caesar” – це самохідна артилерійська установка нового покоління. Вона дає можливість уражати противника на віддаленні 20 км і більше від лінії фронту з високою точністю. На цій відстані знаходиться артилерія, резерви, пункти управління противника. Їх знищення знижує наступальний потенціал ворога”, – розповів головком. 

Він додав, що ці САУ – на колісному шасі, що робить їх мобільними і маневреними. Установка обладнана автоматизованою системою самоприв’язки і самонаведення на ціль. Має достатньо високу швидкострільність – 5 пострілів за хвилину, та високу кучність стрільби. Може використовувати декілька типів боєприпасів калібру 155 мм, які застосовуються у країнах НАТО.

“Caesar” забезпечує живучість екіпажу і комфортні умови роботи. Дає можливість діяти за принципом: вогонь – маневр – вогонь. Наші артилеристи швидко опанували нові САУ, фактично за 2-3 години”, – додав генерал.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *