Українські громади уже рік живуть у воєнній реальності, - Юлія Вусенко

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Українські громади уже рік живуть у воєнній реальності, - Юлія Вусенко
image
Наш Інсайдер / 21.03.2023 / 0 Коментарів

Волинська політикиня Юлія Вусенко в складі української делегації бере участь в 44-ій сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, під час якої голосуватимуть Декларацію щодо річниці російської війни проти України.

Так, 20 березня відбулося засідання підготовчого комітету сесії, під час якого Юлія Вусенко наголосила, що українське місцеве самоврядування живе в кардинально інших умовах. Але попри всі жахливі злочини, які вчиняє росія, українці не втрачають оптимізму та вірять в перемогу.

Крім того вона подякувала партнерам України за допомогу.

"Але. Якби ми не мали цього — то програли б. Уже програли б війну. І тоді — з цими викликами зіткнулися б і ви. З військовими викликами для місцевого самоврядування". - мовила політикиня.

Наразі українці бачать чіткий поділ країни на різні зони та розуміють, що диференціюємо проблеми, які існують на цих територіях.

"Сьогодні ми маємо досвід роботи місцевого самоврядування на окупованих територіях. Де знаходиться ворожа армія. Голови громад орієнтуються і мають точну інформацію, що саме відбувається на їхній території, як їхні люли, в якому стані підприємства. Вони продовжують робити свою роботу на території, яка не є окупованою. Такі дистанційні міські ради. Це фантастично і нереально здається вам зараз, а для нас — це реалії", — пояснила Юлія Вусенко.

За її словами, в Україні є громади, де іде війна.

"В прямому значенні цього слова. Там багато військових. Всі надходження в бюджет там — це підтримка армії. Вони не говорять за дороги, нові школи та парки. Вони працюють плече до плеча з військовими. І є тилові регіони та громади. Там багато ВПО. 7 мільйонів. Їм потрібно дати житло. Забезпечити школами і садочками дітей. Дати роботу. Це не просто питання евакуації — це питання життя на новому місці. А ще постійно працювати на армію, спілкуватися із сім’ями загиблих, полонених, волонтерити і думати про відбудову і розвиток. Це наші реалії. І ми робимо все щоб їх змінити і жити проблемами якими жили раніше. Бо зараз вони нам здаються дуже простими", — сказала Юлія Вусенко.

 

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *