В черзі 2 600 вантажівок: рух через пункт пропуску "Ягодин – Дорогуськ" – паралізований

  • Головна
  • НОВИНИ
  • В черзі 2 600 вантажівок: рух через пункт пропуску "Ягодин – Дорогуськ" – паралізований
image
Оля Коновалова / 06.09.2022 / 0 Коментарів

Водіїв попереджають про те, що через страйк польських далекобійників рух через найбільший на українсько-польській ділянці кордону вантажний пункт пропуску "Ягодин — Дорогуськ" паралізовано. Тож Державна митна служба України закликає міжнародних перевізників обирати інші шляхи доставки експорту до Європи.

Так, протягом ночі з 5 на 6 вересня на виїзд з України через "Ягодин-Дорогуськ" було пропущено 0 вантажівок. В Україну в'їхало - 40. У попередню зміну дня 5 вересня українські митники прийняли 310 транспортних засобів, відправили до Польщі — лише 159.

Протест польських перевізників розпочався близько 11 години 5 вересня. За інформацією Люблінської поліції, національна дорога №12 перекрита в обох напрямках через блокування проїзду польськими тягачами та причепами. Було анонсовано, що акція триватиме щонайменше 24 години, однак може бути продовжена з огляду на рівень забезпечення вимог протестувальників. Нині через "Ягодин" пропускають лише пасажирські рейсові автобуси міжнародного сполучення.

На цю годину в черзі на виїзд з України очікує близько 2600 вантажівок, на в'їзд в Україну - 350. Держмитслужба в межах компетенції робить усе можливе для вирішення ситуації, триває діалог щодо збільшення пропускної спроможності з польської сторони. Однак вимоги, які висувають польські перевізники, лежать поза нашою компетенцією, тож вирішенням проблеми займаються на міжурядовому рівні.

Вкотре пропонуємо користуватись картою черг у пунктах пропуску на західному та південному кордонах держави.

Для прикладу, станом на ранок 6 вересня на виїзд з України у пунктах пропуску на українсько-польській ділянці кордону очікувало:

"Краківець-Корчова" - 500 вантажівок,

“Рава-Руська-Гребенне” - 550 вантажівок,

“Шегині-Медика”- 360 вантажівок.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *