В Молдові заборонили російські фільми та новини

image
Оля Коновалова / 19.06.2022 / 0 Коментарів

У Молдові на законодавчому рівні заборонили транслювати російські новинні та аналітичні програми, а також військові фільми із рф та інших країн, які не ратифікували Конвенцію про транскордонне телебачення.

Про це заявила голова Ради з питань телебачення і радіо країни Ліліана Віцу.

За словами Віцу, наступного тижня закон набуде чинності, а пропаганда каратиметься набагато жорсткіше. Таким чином, засоби масової інформації, які дезінформують, поступово піддаватимуться санкціям, починаючи від накладення штрафів і закінчуючи позбавленням права транслювати рекламу, зазначає IPN.

Читайте також: В Україні хочуть заборонити друк та імпорт книжок російською мовою

«Закон був промульгований і наступної п'ятниці, ймовірно, буде опублікований в Monitorul oficial і набуде чинності. Встановлюється поняття дезінформації, що передбачає набагато жорсткіші санкції... У разі дезінформації буде надано право позбавлення права на ліцензії на строк до 7 днів, і це може статися і в період виборів, дуже важливий період, коли ми спостерігаємо велику кількість дезінформації», - сказала Віцу під час передачі на телеканалі RliveTV.

Читайте також: У школах Миколаєва заборонили російську мову

Наразі політичні або військові новини та передачі з країн, які не ратифікували Конвенцію про транскордонне телебачення, включаючи росію, заборонені рішенням Комісії з надзвичайних ситуацій.

З набранням чинності закону про інформаційну безпеку ці медіапродукти більше не зустрічатимуться в ефірних мережах навіть після закінчення терміну дії надзвичайного стану.

Віцу каже, що війна в Україні змушує владу вживати набагато жорсткіших заходів щодо пропаганди, яка йде з-за кордону.

Раніше у Латвії заборонили транслювати всі російські канали.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *