В Україні більше не буде селищ міського типу: президент підписав закон

  • Головна
  • НОВИНИ
  • В Україні більше не буде селищ міського типу: президент підписав закон
image
Назар Тарадюк / 24.10.2023 / 0 Коментарів

В Україні більше не буде селищ міського типу, адже Володимир Зеленський 24 жовтня підписав закон "Про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України".

Згідно з його положеннями скасовується поняття "селище міського типу" і натомість запроваджується "поселення". Про це відомо з закону №8263, а також повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Тепер усі населені пункти з компактною забудовою та чисельністю населення понад 10 тисяч мешканців матимуть статус міста. Міста, які не відповідатимуть цьому визначенню, не планують знижувати у статусі. Населені пункти, де є садибна забудова та чисельність населення понад 5 тисяч жителів, будуть просто селищами.

"Метою прийняття законопроекту є законодавче визначення порядку врегулювання окремих питань адміністративно-територіального устрою незалежної України, а також затвердження окремих засад функціонування територіальних одиниць України, зокрема врегулювання порядку їх утворення, ліквідації, встановлення та зміни межі, віднесення до різних категорій, найменування та перейменування тощо", - йдеться в повідомленні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *